Met deze revolutionaire SSD-toestellen heb je echt àl je gegevens bij de hand

De 'Rugged' SSD van LaCie, een van de bekendste nieuwe externe opslagsystemen.
LaCie De 'Rugged' SSD van LaCie, een van de bekendste nieuwe externe opslagsystemen.
Terabytes aan data - goed voor pakweg een miljoen foto's - overal bij de hand? Daarvoor moet je bij deze verzameling externe opslagtoestellen zijn. Ze slaan je gegevens op een zogeheten solid state drive op, een verzameling geheugenchips die snel de klassieke harde schijf aan het vervangen zijn.
Samsungs draagbare SSD.
Samsung Samsungs draagbare SSD.

Samsung Portable SSD (€ 759)

Goedkoop is hij niet, krachtig wel, deze externe solid state drive van Samsung. Twéé terabyte aan opslaggeheugen staat ermee tot je beschikking, wat neerkomt op een prijs van 38 eurocent per gigabyte. De verbinding met uw laptop of ander computerapparaat gebeurt via de recentste en snelste usb-kabels, en alles wat erop staat kan worden beveiligd met een wachtwoord.

Een van LaCie's 'rugged' toestellen.
LaCie Een van LaCie's 'rugged' toestellen.

LaCie Rugged SSD (€ 549)

De Franse fabrikant LaCie maakte een tiental jaar geleden een waar succesproduct van zijn 'rugged' externe harde schijven, die vandaag al erg herkenbaar zijn met hun omhulsel in oranje rubber. Het zorgt ervoor dat ook deze SSD-versie van hetzelfde product tegen een stootje kan, maar het is ook stof- en waterdicht.

Ook het Amerikaanse Western Digital stapte over naar SSD's.
WD Ook het Amerikaanse Western Digital stapte over naar SSD's.

Western Digital MyPassport (€ 371)

Ook het Amerikaanse Western Digital is een gevestigd merk in de categorie van externe opslagtoestellen. Met MyPassport levert het een serie SSD's die speciaal gericht zijn op het opslaan van foto's, video's en andere persoonlijke data, met ook door de fabrikant ontwikkelde backupsoftware zodat er automatisch nieuwe gegevens van je computer naar de schijf worden overgezet. MyPassport komt in een brede waaier van kleuren. En het hier besproken product heeft een opslagcapaciteit van 1 terabyte, maar het kan nog gekker gaan: tot viér terabyte zelfs.

De op 'Milspec'-specificaties gebaseerde SD700.
Ardata De op 'Milspec'-specificaties gebaseerde SD700.

Adata SD700 (€ 372)

Als je echt voor duurzame opslag wilt gaan, is deze op militaire specificaties voorziene externe SDD misschien iets voor jou. Die zogeheten 'milspec'-kwaliteiten garanderen dat hij stof-, water- en schokbestendig is, en dat geldt ook voor de onder een rubberen afdichting verscholen aansluitingen. Bovendien is hij een crack wat snelheid betreft.

Deze handige SSD kun je afsluiten met een cijferslot.
Apricorn Deze handige SSD kun je afsluiten met een cijferslot.

Apricorn Aegis Padlock SSD (€ 465)

Voor wie écht niet wilt dat zijn cruciale gegevens worden afgepakt is deze met een cijfercode beveiligde drive misschien een idee. Hij is behoorlijk duur voor een toestel dat maar minder als de helft van de opslagcapaciteit van de zonet genoemde apparaten heeft, maar iemand die niet de juiste cijfercode heeft ingetoetst kan gewoon niét aan je gegevens.

Vergelijk hier de prijzen van alle externe SSD's.

Meer technologienieuws:

Toffe kerstcadeaus onder de 50 euro voor wie zot is van technologie

Met deze slimme technologie in huis bespaar je honderden euro’s per jaar

Instagram maakt volgen hashtags mogelijk
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean De Grande

  SSD is niet gevoelig voor het wegvallen van de spanning, Peter Buyck.

 • Maurice Verheyen

  Dat is allemaal goed en wel maar als je niet telkens minstens 3 van die spullen koopt ben je gezien. Alle drives van meer dan 1 TB zijn gecrash, alleen tegen veel geld kan je dan je data recuperenen.

 • Mike Bemelmans

  SSD in combinatie met HDD voor je PC systeem is perfect. Je besturingsprogramma's zet je op de SSD en de rest op je HDD drive/cloud storage. Maar om dit als extern geheugen te kopen is te gek, voor 10 keer minder geld kan je deze opslag al in HDD hebben.

 • Bill Woumen

  SSD is al voorbij gestreefd waar zitten de IT nerds hier ???

 • Daniel De Bruyn

  SSD is wel de toekomstige opslag maar de externe drives zijn momenteel nog vrij duur. Heb een Samsung T3 en die is wel bijzonder snel maar waarschijnlijk omdat laptop ook SSD heeft als HDD.