Met deze actiecamera's film je je wildste ski- en snowboardmoves

GoPro
Vertrek je nog op wintersport? Deze drie actiecamera's zijn een prima koop om je sportieve prestaties mee vast te leggen. Met nadruk op hun videocapaciteiten (je bent tenslotte aan het sporten), bedieningsgemak en natuurlijk schokbestendigheid.

Klassieker heruitgevonden: GoPro Hero 5 Black Edition

Foto's: Voormalig marktleider GoPro bedacht zijn recentste model met een krachtige camera, die stilstaande beelden in HD en in 4K kan schieten. De sensor in de camera heeft een resolutie van 12 megapixel.
Video: Bewegend beeld kan in HD (1080p) worden geschoten, aan een meer dan fatsoenlijke snelheid van 120 beelden per seconde. Bij 4K-video moet je het met 30 beelden per seconde stellen.
Bediening: Het toestel is makkelijk te monteren op een kledingstuk, en kan met stemcommando's worden bediend.
Robuustheid: De camera is waterdicht tot een diepte van 10 meter, maar belangrijker voor wintersportdoeleinden is het feit dat hij tegen een aardig stootje kan, zonder dat daar een extra behuizing voor nodig is.
Prijs:
€ 350

Tweakers

Prijsbeest: Sony FDR-X3000R

Foto's: De beeldresolutie van deze stevige maar prijzigere camera is 12 megapixel. Hij maakt foto's in HD- en 4K-kwaliteit.
Video: Hogedefinitievideo's (1080p) maakt hij aan 120 beelden per seconde, 4K-filmpjes aan 30 beelden per seconde.
Bediening: De FDR-X3000R heeft geen stembediening, maar beschikt wel over een extern draadloos lcd-scherm dat aan de pols kan worden gehangen om altijd zicht te houden op je opname.
Robuustheid: Het toestel is niet waterbestendig zonder een externe behuizing, maar het kan wel tegen een stootje. Ook zit er optische beeldstabilisatie in: je bewegingen worden gedetecteerd door bewegingssensoren, en vervolgens meteen gecompenseerd door de lens.
Prijs: € 530

Sony

Allrounder: Nikon KeyMission 170

Foto's: Fotogigant Nikon waagde zich relatief laat op de actiecameramarkt, maar wist ondertussen heel wat liefhebbers te overtuigen. Met de KeyMission 170 heb je een HD- en 4K-camera met een sensorresolutie van 8,3 megapixel.
Video: Geen verschil met de twee andere in dit lijstje: 4K-video aan 30 beelden per seconde, HD-filmpjes aan 120 'frames per second'.
Bediening: Het toestel werkt niet met stembediening, maar er zit een handige draadloze afstandsbediening bij.
Robuustheid: De KeyMission 170 is 'rugged' en waterdicht, dat laatste tot op een diepte van 10 meter. Wel opvallend is dat de lens buiten de rest van de behuizing uitsteekt, waardoor ze wat kwetsbaarder lijkt. De beelden worden elektronisch gestabiliseerd, maar dat werkt niet in 4K.
Prijs: € 399


Kijk op Tweakers.net voor nieuws, reviews en achtergrondverhalen over de nieuwste technologie.


Meer technologienieuws op Tweakers:
Instagram laat gebruikers live-video's nu ook opslaan
Samsung presenteert eigen digitale assistent Bixby voor Galaxy S8
Sony kondigt 199 euro kostende Xperia L1-smartphone aan

NikonReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels