Man schiet drone die speurt naar weggelopen hond, uit de lucht

De vrijwilligers zetten een cameradrone van het type Mavic 2 Zoom in.
REUTERS De vrijwilligers zetten een cameradrone van het type Mavic 2 Zoom in.
De zoektocht naar een weggelopen hond waarbij een cameradrone werd ingezet, is zaterdag in de staat New York abrupt geëindigd. Een man die de drone boven zijn tuin zag vliegen, haalde hem met drie welgemikte schoten uit de lucht.

De baasjes van het teefje Dezi zaten sinds donderdag met de handen in het haar. Hun puppy kon over een tuinhek kruipen en ontsnappen. Het koppel had Dezi nog maar enkele dagen eerder geadopteerd. Ze contacteerden daarop Missing Angels-Long Island, een groep vrijwilligers die vermiste huisdieren opspoort. Enkele leden van Missing Angels kwamen zaterdag naar de woning in de plaats St. James en namen een cameradrone mee.

De drone van het type Mavic 2 Zoom steeg rond 16.45 uur op, maar weigerde na enkele seconden dienst. De drone bleek neergestort. Een botsing met een vogel was de aanvankelijke verklaring. De bedieners van de drone konden het adres achterhalen waar hij was terechtgekomen. Ze verwittigden de politie. Bewoner Gerard Chasteen (26) gaf toe drie keer op het tuig geschoten te hebben. Agenten namen in zijn woning verschillende vuurwapens in beslag.

De man werd niet opgepakt. Hij moet zich binnenkort wel voor de rechter verantwoorden. Zijn ouders hebben zich bij de organisatie verontschuldigd. Ze zijn zelf hondenbaasjes, hun zoon moet zich door de drone klaarblijkelijk bedreigd hebben gevoeld. De hond zelf, werd enkele uren later veilig en wel teruggevonden.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefan Vantstraat

  Ze moeten met camera’s uit je tuin blijven, simpel toch?

 • Toni van belle

  Iedereen heeft hier gelijk. Zou ook geen drone in mijn privé willen. Maar heb ook honden en als je kindje weg is gebruik je alle mogelijke middelen. Conclusie: drones voor redding operaties moeten van op afstand te onderscheiden zijn.... Zo weet je dat het geen pervert is die je vrouw of de tuin komt bespieden. Dus nieuwe wetgeving aub....

 • Geert Vaelen

  @Gaston Dus jij voelt je niet bedreigd als er iemand jou begint te filmen en de beelden zomaar zonder jouw toestemming overal op internet gooit? Jouz privacy wordt hierdoor aangevallen of wordt zo gebruikt om te zien of je thuis bent zodat inbrekeners vrij spel hebben.

 • Norbert Thieren

  Vuurwapens en Amerika, de ellende is nog verslechterd met Trump.

 • Gaston FOUBERT

  Dat is nu niet precies een drone waar je een raket aan kan vastmaken. Als je je door zoiets bedreigd voelt heb je een psychiater nodig.