Maak kennis met 's werelds eerste ‘zakbioscoop’

De Nebula II
Nebula II De Nebula II
Netflix op je smartphone is natuurlijk geweldig, maar soms willen we languit op de bank naar een gigantisch scherm kijken. Bioscoopscherm? Nog beter. Maar niet iedereen heeft toegang tot die luxe. Een nieuw bedrijf probeert dat te veranderen en heeft een draagbare beamer ontwikkeld die werkt op bijna elk oppervlak. Een thuisbioscoop voor op de muur van je campingtent, dus.

De Nebula Capsule II is - volgens het bedrijf zelf - 's werelds eerste ‘zakbioscoop’. Het apparaatje is nauwelijks groter dan een gemiddelde speaker en kan drie uur draadloos beelden projecteren. Dat doet de Nebula met High Definition-kwaliteit (720p), een ingebouwde speaker en een helderheid van 200 lumens. Het bedrijf claimt dat de project ‘kristalheldere beelden projecteert op bijna elk licht oppervlakte.’ Dat doet het apparaatje in samenwerking met Android-telefoons, waardoor er 3.600 verschillende apps gebruikt kunnen worden.

Maar waar gebruik je zoiets? Het bedrijf noemt het gadget de ideale camping-tool. Verveling als het weer drie weken achter elkaar regent in Frankrijk? Zet een film aan. Daarnaast zou het superhandig zijn voor de kids. Er kunnen namelijk ook games op worden afgespeeld. Een groot nadeel is dat de batterij slechts drie uur video kan afspelen. Dat is niet genoeg voor één deel van de uitgebreide versie van The Lord of the Rings, laat staan voor alle drie. 

Daarnaast moet men ook diep in de buidel tasten voor een Nebula II. Het apparaatje - dat inmiddels 1.3 miljoen euro heeft opgehaald op crowdfundingwebsite Kickstarter - kost 629 euro. Voor dat geld kun je een redelijke ultra-HD tv kopen, maar toegegeven: die kan niet mee de campingtent in. Draagbare beamers bestaan overigens al een tijdje, maar de Nebula prijst zich om de beeldkwaliteit en de connectiviteit door de verbinding met Android-telefoons.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Is helemaal niets nieuw aan. Bestaat al veel langer. Er zijn er zelfs al met een lichtopbrengst van 750 lm.

 • Wim Vandekerckhove

  enkele correcties: 200 ANSI lumens, niet 200 lumens. Er is een verschil NIET in samenwerking met telefoons, capsule II draait volledig autonoom op android TV 9.0 (met play store), amper groter dan een standaard 33CL blikje! Batterij? Koppel powerbank aan en geen probleem 629€ is RETAIL PRIJS. Goedkoopste kickstarter pledge is momenteel 399$ of 352€. Toch ff wat meer onderzoek doen, de helft van het artikel is fout. Ik bezit trouwens zelf zo'n capsule I, en backte versie II

 • Hans Schoen

  Goed gek ben je om zoveel uit te geven amai? Heb al 2 jaar eentje die amper 160eu kost, prima toestel met Android statiefje en allerlei toebehoren de grootte van mn gsm. Werkt super en langdurig. Enig nadeeltje is het beeldformaat die vierkantig is of oudbollig als je het aansluit op een hdmi tv. Voor de rest ihn super toestelletje.

 • Jurgen Aerts

  En kamperen doe je dan ook elke dag zeker ... Veel geld voor iets wat je amper gebruikt.

 • Bernard Swenden

  720p beeldkwaliteit is helemaal niet zo geweldig bij een beamer, en dan 629 euro betalen? weggesmeten geld, daar kan je alleen maar spijt van hebben als je dit koopt