Maak kennis met High There, Tinder voor cannabisgebruikers

High There
Cannabisgebruikers in de Verenigde Staten kunnen vanaf nu nieuwe contacten leggen via de app 'High There'. De app is enkel beschikbaar in de Amerikaanse staten die gebruikers niet als criminelen zien of cannabis toelaten voor medisch redenen. Dat meldt de Britse krant The Indenpendent.

De ontwikkelaar van de app zegt dat hij de dienst heeft ontwikkeld omdat hij het moeilijk vond om een relatie te onderhouden met iemand die hij ontmoette via de mainstream datingmogelijkheden.

"Daten via andere apps haatte ik, want zodra ik liet vallen dat ik cannabis gebruik, hield mijn date het voor bekeken", aldus de High There-CEO Todd Mitchem aan online-nieuwsplatform Fast Company.

High There gelijkt op de populaire datingapp Tinder in die zin dat het tracht om twee mensen te matchen op basis van voorkeuren en locatie. De app bevat echter ook filters om het level van cannabisgebruik en andere drugvoorkeuren aan te geven.

Daten via andere apps haatte ik, want zodra ik liet vallen dat ik cannabis gebruik, hield mijn date het voor bekeken

High There-CEO Todd Mitchem

Ook voor kankerpatiënten

Maar de app is er niet enkel om te daten: Mitchem zegt dat de app er ook is om kankerpatiënten te helpen die vrienden en steun nodig hebben.

"Een paar dagen terug heb ik gematchet met een kerel. We hebben gepraat over het leven. We kunnen zeker een vriendschap opbouwen", voegt de CEO er nog aan toe.

De app is enkel beschikbaar in de Google Play App Store voor Android-telefoons en heeft nog geen iOS-versie voor iPhones.

Cannabis is legaal voor medische redenen in 23 van de 50 Amerikaanse staten en Washington DC.