Lek in WhatsApp en Telegram: hackers konden zomaar account overnemen

EPA
Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Check Point Software Technologies heeft een gat ontdekt in de beveiliging van berichtendiensten Telegram en WhatsApp, waardoor het mogelijk was accounts van gebruikers over te nemen en gegevens te stelen. Het lek is inmiddels gedicht.

Het beveiligingsbedrijf toont op zijn blog hoe het tot vorige week mogelijk was om via het delen van een onschuldige foto in te breken bij gebruikers van WhatsApp en Telegram. Het probleem zat bij de webplatformen van beide diensten, die het mogelijk maken berichten te sturen vanuit de browser. Van zodra het slachtoffer de foto opende, konden hackers gebruikersaccounts volledig overnemen en toegang krijgen tot persoonlijke en groepsgesprekken, foto's, video's en andere gedeelde bestanden zoals contactlijsten.

Check Point heeft de beveiligingsteams van Telegram en WhatsApp op 7 maart op de hoogte gebracht, waarna ze snel met een oplossing zijn gekomen. Het is niet duidelijk hoe vaak het achterpoortje misbruikt geweest is en hoeveel accounts op die manier overgenomen werden. Het veiligheidslek betekende volgens het bedrijf wel een gevaar voor honderden miljoenen gebruikers.

WhatsApp heeft vandaag meer dan 1 miljard gebruikers wereldwijd, waardoor het één van de meest gebruikte berichtendiensten is.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • bronsky vannieuwenhuyse

    Alles is te omzeilen zolang u maar 0 en 1 kent... alles is gelinkt met elkaar daardoor wordt het heel moeilijk om alle alleenstaande platforms te beveiligen maak 1 server dan lost het probleem zichzelf op en neem dan pas sub servers naar gelang de gebruikers... noobs!

  • Danny De Somviele

    goed antivirus programma aanschaffen kost 2 x niks !!!!