KPN strijdt met 'Snow' tegen Belgacom en Telenet

BELGA
KPN België gaat digitale televisie aanbieden. Onder de naam Snow komt er een pakket op de markt met digitale televisie, internet en vaste telefonie, meldt het bedrijf dat bekend is van gsm-operator Base. In het basispakket voor Vlaanderen zitten maar 32 zenders, maar er kunnen extra zenders bijgekocht worden.

KPN België was de enige van de grote telecomspelers in België die nog geen digitale televisie verkocht. Daar komt vanaf donderdag verandering in. Het 'triple play'-pakket Snow -met digitale televisie, internet en vaste telefonie- komt op de markt voor 39 euro per maand. Er is wel nog een eenmalige kost voor de installatie, activering en het gebruik van de 'SNOWbox'. Dat kost bij de lancering 99 euro in plaats van 199 euro.

"Kijker betaalt enkel wat hij echt wil"
In vergelijking met de grote concurrenten Telenet en Belgacom biedt Snow veel minder zenders. Waar de grote twee er in het basispakket meer dan 70 steken, houdt KPN het bij 32 in Vlaanderen en 33 in Wallonië. Reden is dat KPN zijn klanten "de kans geeft om te betalen voor wat ze zelf echt willen in plaats van te betalen voor een aanbod waar veel consumenten amper gebruik van maken".

Voor extra zenders, kijken via pc en tablet of om een extra televisie aan te sluiten moet de klant betalen. Ook voor telefonie en internet zijn er 'à la carte' extraatjes te koop. Wie geen televisie of geen vaste telefonie wil, kan die diensten weglaten uit zijn pakket. Een pakket met enkel tv en internet kost wel nog steeds 39 euro. Wie televisie en vaste telefonie wil, betaalt 35 euro per maand.

Flinke afstraffing
Het aandeel van het telecomconcern kreeg vandaag een flinke afstraffing op de beurs van Amsterdam. KPN zit financieel in zwaar weer en beleggers hielden al rekening met een aandelenuitgifte, waardoor hun eigen kapitaal verwatert. Dat het om 4 miljard euro zou blijken te gaan, hadden zij niet ingecalculeerd. Bovendien leed KPN in het laatste kwartaal van 2012 onverwacht verlies. Het aandeel daalde bijna 16 procent.

Door de afstraffing sloot ook de AEX-hoofdindex in Amsterdam met verlies, en dat terwijl de meeste andere beurzen in Europa herstel vertoonden. De AEX eindigde 0,4 procent in de min op 348,43 punten.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS