Koptelefoon van Australische vrouw ontploft tijdens vlucht

ATSB
De koptelefoon van een Australische vrouw is tijdens een vlucht van Peking naar Melbourne ontploft en in brand gevlogen. De vrouw kwam er vanaf met verschroeide haren, rooksporen in de nek en het gezicht en brandblaren op de rechterhand. De Australische luisterde met haar eigen koptelefoon naar muziek. Twee uur na het opstijgen werden de passagiers opgeschrikt door een knal. Dat meldt de Australische veiligheidsinstantie ATSB.

"Toen ik me omdraaide voelde ik dat mijn gezicht verbrandde", verklaarde de onfortuinlijke passagier. Ze smeet de door batterijen gevoede koptelefoon onmiddellijk tegen de vloer. Daar werd het minibrandje door het cabinepersoneel met een glas water geblust. De rest van de vlucht hing er een onaangename geur van gesmolten plastic, verbrande elektro en verschroeid haar in het vliegtuig.

De Australian Transport Safety Bureau (ATSB) deelde niet mee van welke fabrikant de koptelefoon kwam. Wel werd gewaarschuwd dat door batterijen gevoede toestellen gemakkelijk ontvlambaar zijn.

Vorig jaar haalde het Zuid-Koreaanse concern Samsung het wereldnieuws omdat er herhaaldelijk gelijkaardige problemen waren met zijn smartphone van het type Galaxy Note 7.

ATSB
ATSB3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jessie Thijs

    Mensen denken vaak dat headphones die (ook) op batterijen kunnen werken de beste zijn (zoals Beats by Dr.Dre), Echter gebruiken de meest prestigieuze merken nooit met batterijen (zoals Audeze), Dus stop gewoon met die brol te kopen...

  • John Dallas

    Chinese brol, waar denk je dat jou iPhone gemaakt wordt? Ook in China hoor.

  • Marc Geerts

    Waarschijnlijk van die goedkope chinese brol.