Koffiemachines met bonen? Dit zijn de beste op de markt

Saeco
Ondanks de populariteit en het gemak van cups en pads, zweren veel koffiedrinkers nog steeds bij de oldskool koffiemachine. De echte thuisbarista’s willen ook liefst een apparaat dat zelf de koffiebonen maalt. Onze technologie specialist ging op zoek naar de vier beste koffiemachines, mét ingebouwde bonenmaler.

Waar let je op bij de keuze van een koffiemachine? Eerst en vooral: op de hoeveelheid verschillende koffievarianten die het toestel in kwestie aankan. Belangrijk punt, nu we collectief lekkerbekken zijn op het vlak van koffie en dus ook onze latte macchiato’s van onze ristretto’s kunnen onderscheiden. Verder heeft onze specialist ook enkele belangrijke kwaliteitskenmerken in het oog gehouden, zoals de kwaliteit van het melkschuim, het geluidsvolume, de hoeveelheid bonen, het algemeen gebruiksgemak, enzovoort.

Beste budgetmodel: Philips Grind & Brew HD7768/70

De toppers onder de koffiemachines kosten tegenwoordig vaak honderden euro’s, maar voor € 145 heb je toch al dit uitstekend instapmodel van Philips. Met speciale wensen ben je er wel aan voor de moeite: dit toestel zet goede zwarte koffie, punt. Verder is er wel een warmhoud- en antidruppelfunctie en is ook de capaciteit uitstekend voor een toestel in deze prijscategorie. 

Beste prijs-kwaliteitsverhouding: Jura D4

De Jura D4 is een luxetoestel waar je vooral lovende reviews over leest. Het is een volautomaat voor liefhebbers van zwarte koffie - er is namelijk ook geen melkopschuimer bij. Je kan wel de smaak op diverse manieren aanpassen, de koffie wordt onder hoge druk gezet en met drie verschillende temperatuurinstellingen. Een waterreservoir van 1,9 liter is best oké, en ook op het design valt weinig aan te merken. 

Beste upgrade: Siemens EQ.9

Is koffie zo belangrijk voor jou dat het ook echt meer mag kosten? Met de EQ.9 van Siemens zet je met één druk op de knop ristretto’s, espresso’s, espresso macchiato’s, cappuccino’s, latte macchiato’s én koffie verkeerd. Ook interessant is het sensoFlow-systeem, dat voor een constante temperatuur zorgt, en het aromaPressure-systeem, voor optimaal gestoomde melk. 

Onze keuze: Saeco PicoBaristo Deluxe

Een echte natte droom van een koffiemachine vinden we deze PicoBaristo Deluxe van het Italiaanse merk Saeco, dat sinds 2009 eigendom is van het Nederlandse elektronicaconcern Philips. Behalve een espresso, latte macchiato of cappuccino zet je met deze PicoBaristo ook een americano of lungo. Dat doet ie bovendien redelijk stil. Het melkschuim is uitstekend, en - superhandig - het melksysteem houdt zichzelf schoon. 

Lees ook:

Robotstofzuigers: dit zijn de toppers volgens onze specialist

Waarom iedereen nu met een smartwatch aan de pols rondloopt

Dit zijn de vijf beste tv’s van het moment
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Poleszczuk André

  André Poleszczuk Ben gebruiker geweest van JURA IMPRESSA J9 ONE Touch met prijskaartje van 1500€. Voor einde van 2 jarige waarborg, moest maalinrichting vervangen worden. Ondanks stipte naleving van onderhoudsvoorschriften, niet enkel ontkalken, zijn er nog 2 herstellingen.(Tot Kostprijs +/- 800€.) Op 5-jarige leeftijd, blokkeerde maalinrichting opnieuw! Toen vloog het toestel de zolder op. Dan is koffiedrinken wel heel duur!!

 • Koenraad Verstraeten

  Wel, wel, ik drink ook graag een lekkere kop koffie, maar twee schepjes Nescafé of vriesdroogkoffie van het merk '365'(Dehaize) zijn voor mij al lang oké, hoor. Wat niet wegneemt dat mijn absolute smaakmaker in het Illy-gamma ligt. Het mag ook Miko of Succes-koffie zijn (horeca). Schol!!

 • Patrick huwel

  Ik heb ook een magnifica s, is een zeer goede machine. Enig nadeel is dat hij niet zegt dat er niet genoeg water meer is voor de laatste volle kop.

 • Jos devos

  De'Longhi Magnifica S is een top toestel, niet voor niks dat dit model al 12 jaar op de markt is.

 • Rody Franks

  super goed nieuws, Murto. Bedankt ook!