Ga naar de mobiele website
^ Top

Kaap van twee miljard Android-toestellen overschreden, nieuwe dienst 'Google Lens'

ANP XTRA
Het besturingssysteem Android, dat op smartphones en tablets staat, heeft de kaap van 2 miljard gebruikers overschreden. Dat heeft Google-topman Sundar Pichai gezegd in een toespraak tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O.

Dat betekent dat nu ongeveer dubbel zoveel toestellen draaien op Android als op het iOS-systeem van concurrent Apple voor de iPhone en iPad. Android domineert vooral de smartphonemarkt, met een marktaandeel van ruim 80 procent. Google levert de software aan verschillende fabrikanten van mobiele toestellen.

Google Lens
Pichai had een nieuwigheid in petto op Google I/O. Hij kondigde de nieuwe dienst "Google Lens" aan, waarbij de smartphone via de camera dingen kan herkennen en er meteen informatie over levert. De software kan bijvoorbeeld een plant herkennen aan een blad, of het menu en waarderingen van een restaurant tonen.

Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • John Dallas

    Met die Lens app kunnen ze eindelijk ook zien waar je bent in real time en wat je doet. Zal bij mij onmiddellijk uitgeschakeld worden. Privacyredenen ook al heb ik niets te verbergen, dat wil niet zeggen dat ze daarom alles en altijd mogen weten wat ik doe. Plat gezegd, wanneer ik een scheet laat of op de pot zit of een nummertje maak met wie wat of wanneer, daar heeft ook Google niets mee te maken.

Gesponsord

Meld een bug