Jaar na aanslagen al 1 miljoen voorafbetaalde simkaarten geregistreerd

thinkstock
Van de 3,4 miljoen prepaid kaarten in omloop waren er midden februari bij de gsm-operatoren al één miljoen geregistreerd. Het identificeren van anonieme simkaarten is een van de maatregelen die de federale regering vorig jaar nam in de nasleep van de aanslagen van 22 maart. Mensen met een prepaid kaart hebben nog tot begin juni de tijd om zich bij hun gsm-operator te identificeren.

Prepaid kaarten waren aantrekkelijk voor criminelen en terroristen die hun anonimiteit wilden beschermen. Sinds december vorig jaar moeten mensen die een nieuwe prepaid simkaart kopen, hun identiteit bij hun gsm-operator registeren. Dat moet de veiligheids- en inlichtingendiensten toelaten om sneller de identiteit te achterhalen van de gebruikers.

Voor prepaid kaarten die al in omloop waren, geldt tot begin juni een overgangsperiode. De identificatie kan makkelijk en op verschillende manieren, onder meer door het herladen van de simkaart met een bankkaart, via online registratie met een elektronische identiteitskaart en bijhorende pincode, of in de telefoonwinkel van de gsm-operator.

3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • marc huyghebaert

    Lost niets op

  • Ike Weer

    Old scool gwn geen je zult me moeten zoek wil je me zien

  • Renzo De Hond

    Ik zal wachten om dat deeltje privacy op te geven tot de allerlaatste dag.