Is dit de Galaxy S10? Gelekte foto onthult drie varianten van nieuwste smartphone Samsung

Van links naar rechts: Samsung S10E, S10 en S10+.
Twitter/Evan Blass Van links naar rechts: Samsung S10E, S10 en S10+.
Een gelekte foto toont mogelijk hoe de nieuwe vlaggenschepen van Samsung eruit gaan zien. Het gaat om drie toestellen: de Galaxy S10, de S10+ en een goedkopere ‘light’-versie die mogelijk de S10E zal heten. Opvallend is dat Samsung in de hele reeks de ‘notch’ laat varen en resoluut kiest voor een klein ‘gaatje’ voor de camera. 

Samsung zal zijn nieuwe smartphones volgende maand pas officieel voorstellen aan de wereld, maar nu al krijgen we mogelijk een eerste blik op de toestellen. De foto werd gedeeld door Twittergebruiker Evan Blass, die erom bekend staat relatief betrouwbare informatie te lekken.

Galaxy S10, S10+ en S10E?

De foto lijkt te bevestigen dat er drie toestellen worden gelanceerd. Twee daarvan - de Galaxy S10 (centraal op de foto) en Galaxy S10+ (rechts op de foto) – fungeren als de echte paradepaardjes. Ze worden uitgerust met een gebogen oledscherm en een vingerafdrukscanner die in het scherm wordt geïntegreerd, meldt The Verge. Op de foto is te zien dat er aan de achterkant drie camera’s zitten. De S10+ wordt iets groter dan de S10 en lijkt bovendien een dubbele selfiecamera te krijgen.

Het derde toestel zal waarschijnlijk door het leven gaan als de Galaxy S10E (links op de foto) en moet fungeren als een goedkopere budgetoptie zonder toeters en bellen. Zo lijkt de smartphone iets kleiner te zijn dan zijn twee grotere broertjes en wordt hij voorzien van slechts twee camera’s aan de achterkant.

Cameragaatje

Bij alle drie de toestellen maakt Samsung korte metten met de ‘notch’. In plaats van een zwarte inham aan de voorkant van het scherm, wordt de selfiecamera nu geplaatst in een klein ‘gaatje’ dat ook weleens de ‘hole punch’ genoemd, naar het gaatje van een perforator. Daarmee gaat Samsung de Chinese smartphonemaker Honor (een dochterbedrijf van Huawei) achterna, die de ‘notch’ al inruilde voor een ‘hole punch’ in de Honor View 20. Het cameragaatje zorgt ervoor dat een maximaal deel van de voorkant telefoon wordt gereserveerd voor het scherm. 

Hoewel de gelekte foto betrouwbaar lijkt, blijft het afwachten tot de officiële onthulling van de smartphones op 20 februari. Die dag zal Samsung de Galaxy S10, de S10+ en (wellicht) de S10E voorstellen tijdens het event ‘Galaxy Unpacked’, dat ook live te volgen is op internet. 

Bekijk ook:

Tip: Vergelijk hier de prijzen van alle Samsung Galaxy smartphones
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jules gevers

  Dat onnozel gedoe van 1 000 tot 1 500 euro betalen voor een smartphone zal niet blijven duren. Met dat bedrag kan ik 2 goede PC's kopen die elk apart veel meer kunnen dan zo'n onnozel smartphonetje! Men houdt de mensen voor de gek, en velen trappen er nog in ook!

 • Jos Vervoort

  Heb nu ook een (oudere) Samsung, snap de hele heisa rond smartphones totaal niet.

 • Chris Devlaeminck

  Ik zie echt niet wat er prachtig is aan een smartphone.

 • vangeel guido

  Ik heb er al eentje prachtig apparaat.