IPhone X verkoopt beter dan Galaxy S9 en S9+ samen, maar ook Chinezen rukken op

Een iPhone X.
EPA Een iPhone X.
De iPhone X was in maart wereldwijd de bestverkochte smartphone, gevolgd door de iPhone 8 Plus. Ook Chinese bedrijven als Xiaomi en Oppo doen het goed, net als het Zuid-Koreaanse Samsung met de Galaxy S9 en S9+. 

De cijfers komen van onderzoeksbureau Counterpoint, dat opmerkt dat Xiaomi voor het eerst een toestel in de top 3 krijgt. Het gaat om de Redmi 5A, die een marktaandeel van 1,8 procent behaalt. Het toestel kost ongeveer 100 euro en is officieel alleen op de markt in China en India.

Ondanks dat Samsung in maart de Galaxy S9 en S9+ heeft uitgebracht, hebben de twee varianten samen nog niet het marktaandeel van de iPhone X weten te behalen. Beide Galaxy-toestellen hadden een marktaandeel van 1,6 procent, tegenover 3,5 procent voor de iPhone X. Apple behaalde ook de tweede plaats, met de iPhone 8 Plus.

Middenklasse

Het is opvallend dat de lijst met bestverkopende smartphone gevuld is met vrijwel uitsluitend telefoons van het hoogste of het laagste segment, waar het middenklassesegment enkel wordt vertegenwoordigd door de Samsung Galaxy J7 Pro en oudere iPhonemodellen. 

Counterpoint verwacht dat de middenklasse de komende maanden een grotere hap uit de koek zal nemen door marketingcampagnes van Chinese bedrijven in China en India.

De Samsung Galaxy S9+.
REUTERS De Samsung Galaxy S9+.
Meer weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen?
Ga naar Tweakers.net20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Coulier

  @Marc Wouters: Niet iedereen wil met een Lada rijden hee. Volgens jou redenering zijn alle Porsche-, Mercedes-, Audi-, BMW-rijders, etc... dus ook al niet rationeel. Iedereen koopt wat ie wil. Dat anderen jaloers zijn of duidelijk tekenen van afgunst tonen of zelf iets anders willen, is hun probleem...

 • Marc Wouters

  Apple fans zullen altijd Apple kopen en kijken weinig naar de prijs. Ik ken zo mensen die letterlijk alles van Apple hebben. Dan zijn er met rationele mensen die kijken en nadenken. Ik denk er zo één te zijn. Mijn Galaxy S8+ heb ik ook niet gekocht een paar weken na lancering maar wel toen de prijzen begonnen te zakken. Ik heb een prachtige telefoon aan de helft van een iPhone X. Ik ga nooit Apple nodig hebben of zelfs willen.

 • Frans Vanstih

  @Jan Van Windekens Uwe Oneplus 6 herhaalt wel alles 3X Wie is er nu gek?

 • Jan Van Windekens

  De Oneplus 6 heeft een veel betere camera en amoledscherm dan de iPhone X en kost (voor de 8gb ram 256 GB versie) nog niet de helft van de Apple. Wie is er nu gek?

 • Jan Van Windekens

  De Oneplus 6 heeft een veel betere camera en amoledscherm dan de iPhone X en kost (voor de 8gb ram 256 GB versie) nog niet de helft van de Apple. Wie is er nu gek?