IPhone X Tesla: 3.900 euro voor telefoon met zonnepanelen

rv
Caviar, een Russisch bedrijf dat onder meer gouden iPhones maakt, lanceert een case die de iPhone X voorziet van zonnepanelen. Het hebbeding heet iPhone X Tesla en kost - inclusief iPhone X - minstens 3.880 euro. En dat is zonder btw of invoerrechten.

De niet-afneembare case rust de achterkant van de telefoon uit met blauwe zonnepanelen, die een externe batterij opladen. Op de case zit een gouden knop waarmee je een lading van de externe batterij naar de interne iPhonebatterij kan sturen.

De case van Caviar lijkt aanzienlijk dikker dan het standaard siliconen iPhone-omhulsel van Apple zelf. Op foto's is te zien hoe dubbele camera een eindje onder de gouden rand zit. De stof- en waterbestendigheid blijft voldoen aan de IP67-norm.

rv

Elon Musk

Verder heeft het omhulsel gouden randen en een gouden plaatje naast de camera met een gravure van het woord 'TESLA' met het serienummer. Dat gaat van 1 tot 999, het totale aantal toestellen dat Caviar wil produceren. Naar verluidt wilde het bedrijf aanvankelijk slechts 99 exemplaren maken, maar was de vraag zo groot dat het aantal werd opgetrokken.

Caviar zegt dat het toestel met nummer 1 naar Tesla-CEO Elon Musk wordt gestuurd. Op die telefoon staan ook de woorden 'Made on Earth by humans', een verwijzing naar Musks marketingstunt eerder dit jaar, toen hij een Tesla-auto in de ruimte lanceerde.

rv

Prijs

Wie een iPhone X Tesla bestelt, krijgt die geleverd in een luxueuze houten gelakte verpakking met zwart fluweel. Dag mag wel, voor prijskaartjes van 3.880 euro voor de versie met 64 GB interne opslag en 4.085 euro voor toestellen met 256 GB.

rv22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Vlaeminck

  Pfff...Niet onder de indruk. Ik heb net een powerbank van 8000mAh met zonnepaneel gekocht in de Action voor 9,95 euro.

 • frank versammen

  heb ne powerbank van anker 20000 mah ( 2 stuks in huis ) en die zijn geliefd thuis > het "beest" kan veel keren ne iphone opladen > wtf waarom die russische brol als het voor 50 euro uitstekend lukt en zowel buitengebruik als binnen . kzal er ene naar elon sturen > wie weet stuurt hij wel nen tesla > die ik dan verkoop > jep > want die kan niet op tegen menne schat van ne xc90 met max aan ruimtegevoel voor nenne hond > die wagens hebben een beest van een koffer

 • bert paulussen

  En welke gek betaalt ca. 4 000 euro voor een geavanceerd telefoontje?

 • Ramon Simon

  Als de smartphone niet stuk gaat door het in de zon te leggen. Kan je beter in een outdoorwinkel draagbare zonnepanelen kopen. Of luminaid heeft nu ook eentje waar je mee kan opladen, dan heb je er een lantaarn bij.

 • Els De Baecker

  Ga er 2 bestellen voor mijn kinderen can 10&12