Ga naar de mobiele website
^ Top

iPhone X: Nu lekt ook naam van Apples nieuwste paradepaardje

rv
Morgen wordt de nieuwe iPhone voorgesteld, maar de vraag is of er nog veel nieuws te melden valt na al wat er al over gelekt is. Dat de prijs in de VS rond de duizend dollar (830 euro) zal liggen, dat hij drie verschillende opslagcapaciteiten krijgt en een softwarebalk ter vervanging van de thuisknop. Je gelaatsuitdrukkingen zal de nieuwe iPhone kunnen omzetten in emoji's. Zopas is ook de naam gelekt: iPhone X. Het lek komt haast zeker van iemand bij Apple.

In de nieuwe hoofdkwartieren van Apple wordt morgen het nieuwste paradepaardje gepresenteerd. De naam werd voor het eerst prijsgegeven op de website die uitsluitend is gewijd aan Apple-nieuws, 9to5Mac. Die laat weten dat twee andere nieuwe smartphones iPhone 8 en iPhone 8
Plus zullen heten. De namen werden ontdekt door gameontwikkelaar Steven Troughton-Smith.

Tiende verjaardag iPhone
De lancering valt samen met de tiende verjaardag van de iPhone, vandaar wellicht ook X (het Romeinse cijfer 10) in de naam.  Nu het project rond de zelfrijdende auto op de achterbank is gezet, moeten de nieuwe smartphones aangeven welke richting Apple op wil.

Volgens 9to5Mac worden de 8 en de 8 Plus upgrades van de 7 en 7 Plus en krijgen die een glazen achterpaneel, een nieuwe chip en zal draadloos kunnen geladen worden. Maar het is de iPhone X waar de fans warm van worden. Die krijgt geen traditionele thuisknop maar zal door een reeks gebaren bestuurd kunnen worden. Hij krijgt ook een high definition 5.8 inch OLED display, een frontcamera en 3D-sensoren. Het besturingssysteem zou ook Face ID bevatten, een nieuw biometrisch systeem dat met sensoren de gebruiker herkent wanneer die naar het display kijkt. Daarnaast krijgt die ook een nieuwe messaging app, Animoji, die met 3D-technologie emoji's fabriceert die de gelaatsuitdrukking van de verzender weergeven.

Spionnen
De reeks lekken vormt een smet op het blazoen van Apple, dat nieuwe producten en hun kenmerken graag beschermt. Kort nadat Tim Cook in 2012 grote baas werd, kondigde die aan dat hij van geheimhouding een prioriteit zou maken. In juni kwam nog aan het licht dat Apple ex-medewerkers van de veiligheidsdienst NSA had ingehuurd om lekkers te vatten.

Apple huurde spionnen van de NSA in om hun productgeheimen te beschermen, maar dat lijkt niet te lukken.
EPA Apple huurde spionnen van de NSA in om hun productgeheimen te beschermen, maar dat lijkt niet te lukken.

Luis in de pels

De informatie over de nieuwe iPhones die het voorbije weekend lekte, komt volgens de jongste berichten uit het bedrijf zelf. Volgens blogger John Gruber, die de mogelijke bron van het lek voor het eerst bekendmaakte, werd de informatie verspreid door een werknemer bij Apple.

De lekken komen van gedownloade software die de nieuwe smartphones zal besturen en bevat dus ook verwijzingen naar alle kenmerken die in de telefoons zijn ingebouwd. Die files stonden op het web, maar op obscure adressen waar niemand toevallig op kan beland zijn.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kevin Buekenhoudt

  Het toestel op de foto is cool, maar zo zal het er wel niet uitzien.

 • patrick claeys

  830€... 34000 oude Belgische franken voor de ouderen onder ons... Wie heeft toch zoveel geld over voor iets dat met opzet na 2 jaar verouderd is en dus op kunstmatige wijze moet vervangen worden?

 • Daniel Corstjens

  Mijn chineese DOOGIE van 6 jaar geleden had al gezichts herkenning,niets nieuw dus!

 • Nick Blomme

  Ik volg het allemaal niet. Maar op de foto dat is die nieuwe iPhone? Het ziet er cool uit. Maar wat is de meerwaarde van scherm over de randen? Ziet er breekbaar uit. Zou niks voor de onhandige "ik" zijn. Gaat ten hoogste 1/2 jaar mee bij mij.

 • Geert Matthys

  Rommel, ze innoveren gewoon niet meer, jaarlijks Samsung even bellen om wat tech te kopen en er een hogere prijs op te hangen gaat niet eeuwig lukken.

Meld een bug