iPhone 6 maakt unieke afdaling vanuit de ruimte

Een iPhone 6 die vanuit de rand van de ruimte een val van ongeveer 30.480 meter maakte, heeft het ongewone avontuur overleefd zonder op aarde aan diggelen te slaan. Hoe, vraagt u zich af? Wel de smartphone werd beschermd door een hoesje gemaakt door het bedrijf Urban Armor Gear én hing aan een parachute. Met de stunt - die géén valtest is - wil het bedrijf dus vooral reclame maken voor zijn producten, maar het levert wel indrukwekkende beelden op!

Een team van Urban Armor Gear (UAG), een bedrijf uit Californië, stuurde het toestel in Wales naar de rand van de ruimte via een weerballon. Er werden ook twee GoPro-camera's, een GPS en een parachute bevestigd aan de iPhone, waardoor die nooit echt in vrije val richting aarde raasde (en zo geen dodelijk projectiel werd).

De iPhone overleefde uiteindelijk wel temperaturen van -56 graden Celsius (de smartphone werkte tijdelijk niet, maar terug op aarde kon er weer gebeld worden) en kruiswinden tot 112 km/u tijdens de afdaling. En ondanks de parachute, raakte het materiaal dat aan de iPhone bevestigd werd wél beschadigd toen het de grond raakte.

Het nieuws komt misschien als een verrassing voor iedereen die wel eens een iPhone tegen de grond heeft zien smakken, maar daar was natuurlijk die parachute voor. UAG benadrukte in de commentaren op Youtube dat het filmpje niet bedoeld is als valtest. Toch zei Steve Armstrong, de medeoprichter van Urban Armor Gear, na de test: "Onze beschermhoesjes overleefden al militaire valtesten, maar nu kunnen we officieel zeggen dat ze ook vanuit de ruimte getest werden.

Het filmpje werd sinds begin januari al meer dan 1 miljoen keer bekeken.

YoutubeReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels