Ga naar de mobiele website
^ Top

IPhone 5 op eBay voor dubbele prijs

reuters
Smartphonefabrikant Apple heeft binnen een dag twee miljoen stuks van de iPhone 5 weten te slijten. Het gevolg is dat de voorraden zijn opgedroogd, en de levertijden al binnen een etmaal moesten worden aangepast. En dus ontstaat er een gouden handel op veilingsite eBay, waar de duurste versie van het toestel al wordt aangeboden voor 1.625 dollar (1.253 euro) - twee keer de verkoopprijs.

Vorige week vrijdag ging de langverwachte smartphone in negen landen in de voorverkoop. Een uur nadat de iPhone 5 in de winkels lag, waren alle toestellen al verkocht. Ter vergelijking: bij de iPhone 4 en de iPhone 4S duurde dat 20 uur.

Enkele mensen die het toestel wel wisten te bemachtigen, hebben hun aankoop nu op eBay gezet, schrijft Mashable. Voor het geld dat het hen oplevert kunnen ze twee nieuwe toestellen kopen. Voor het duurste model (64GB) wordt 1.625 dollar gevraagd, de minder geavanceerde telefoons staan te koop voor 800 à 1.000 dollar. En er wordt inmiddels al op geboden door liefhebbers die niet drie tot vier weken willen wachten totdat het toestel weer beschikbaar is.

De iPhone 5 ligt overigens vanaf 28 september in de Belgische winkels.Meld een bug