Exclusief voor abonnees

Ipad, smartphone op Android en pc op Windows? Zo laat je toestellen samenwerken die op andere systemen draaien

Illustratie HLN
Uw smartphone is een Android, het besturingssysteem van Google. Uw tablet een iPad van Apple. Uw laptop draait Windows van Microsoft. Het is maar een van de talloze combinaties die vandaag mogelijk zijn: iedereen heeft meerdere toestellen in huis, en ze draaien potentieel allemaal onder een verschillend systeem. Maar hoe zorgt u er dan voor dat u uw gegevens snel van het ene toestel naar het andere krijgt, en weer terug?

Stel dat u een Android-smartphone hebt, maar u wilt overschakelen naar een iPhone. Of omgekeerd. Of u wilt uw Windows-computer laten samenwerken met een van die twee systemen. Er zijn tal van combinaties mogelijk, alleen werken ze notoir slecht met elkaar samen. Maar met een beetje inzicht en hulp migreert u makkelijk uw gegevens en bestanden (foto's, contactgegevens...) van het ene naar het andere systeem.

Sommige van die oplossingen werken gewoon zonder dat u er verder moet over nadenken: alles wat op het ene toestel staat, wordt overgezet of gesynchroniseerd met het andere. Voor andere moet u zelf wat handwerk doen, zoals belangrijke bestanden (uw foto's, muziek, werkdocumenten) zelf naar een online gedeelde map verslepen. Maar het gaat allemaal veel makkelijker dan u misschien vermoedt.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Vaelen

    Als al die merken eens gaan samenzitten en een vaste standaard voor elk soort data vastleggen en met bepaalde vaste protocols werken, dan werkt alles samen met alles. Zoals MP3. Dat speelt tegenwoordig af op bijna elk apparaat. Video is dikwijls mp4 of AVI. Maar toch komen sommigen met een eigen formaat af dat alleen op hun spullen werkt. En dan loopt alles in het honderd. Mensen kunnen ook niet deftig communiceren als de ene alleen Engels spreekt en de andere alleen Italiaans.