Instagram test chatapp

EPA
Instagram heeft een speciale chatapp ontwikkeld, Direct genaamd. Die is sinds vandaag op proef beschikbaar voor Android en iOS in zes landen: Italië, Portugal, Turkije, Israël, Chili en Uruguay. Volgens techsite The Verge is het nog niet bekend of en wanneer Direct naar andere landen komt.

Wanneer een gebruiker Direct installeert, verdwijnen de persoonlijke berichten uit de Instagram-app. Het idee is dat privéchats niet helemaal passen bij een app waarmee mensen zichzelf met de rest van de wereld delen.

Instagram is onderdeel van Facebook. Dat heeft al twee belangrijke chatdiensten: Messenger en WhatsApp. Messenger is op ongeveer dezelfde manier ontstaan als Direct: als afsplitsing, maar dan van de Facebook-app. Gebruikers konden niet meer chatten via de app van Facebook, maar moesten de nieuwe app installeren.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sara Vercauteren

    James da hebt ge als Marc zuckerburg alles overkoopt.. whatsapp is dezelfde weg aan het opgaan.

  • Geert Vaelen

    Leer de mensen opnieuw met elkaar praten met hun mond, niet via dat platte ding dat iedereen tegenwoordig voor z'n gezicht heeft plakken. Wel chatten met mensen aan de andere kant van de aardbol die je totaal niet kent, maar de mensen naast hun, daar zeggen ze geen woord tegen.

  • James Holden

    Instagram, het was een zeer leuk platform om fotografie op te delen. Maar net als Facebook gaat het regelrecht van kwaad naar erger. Jammer. Tijd voor iets anders.