Instagram krijgt bakken kritiek na update voor iPhone: “Ik wil mijn tijdlijn terug”, bedrijf spreekt over “bug”

De gebruikers willen dat de Instagramtijdlijn er op deze manier blijft uitzien.
RV De gebruikers willen dat de Instagramtijdlijn er op deze manier blijft uitzien.
Instagram heeft vanmiddag een update gelanceerd waardoor de app er helemaal anders uitziet. De verticale tijdlijn, waarop alle foto’s en filmpjes van de personen die men volgde verschenen, moest plaats maken voor een horizontale. Daardoor lijkt het alsof je door stories scrollt. “Dit is het domste idee ooit”, klinkt het. “Deze update was niet de bedoeling”, laat Adam Mosseri, het hoofd van Instagram, weten op Twitter. Volgens het bedrijf gaat het om een “bug”. De update is gewoon weer teniet gedaan.

Stories, berichten die je voor een periode van 24 uur plaatst, zijn niet meer weg te denken. Zowel op Facebook, Snapchat en Instagram kunnen zulke verhalen geplaatst en bekeken worden. De stories werden steeds apart gehouden van de tijdlijn waarop andere foto’s verschenen. Na de update van vanmiddag werd daar komaf mee gemaakt.

In de nieuwe versie moet je ook horizontaal scrollen door de nieuwe posts van je vrienden. En dat valt niet in goede aarde bij de Instagramgebruikers. “DOE DE NIEUWE INSTAGRAM-UPDATE NIET! Ik herhaal: DOE HET NIET!!!!”, valt te lezen op Twitter. “Ik wil mijn tijdlijn terug, ik haat de nieuwe update”, klinkt het verder. 

“Per ongeluk”

Adam Mosseri, het hoofd van Instagram, liet op Twitter weten dat de update per ongeluk was. “We wilden een kleine test doen, maar het viel groter uit dan verwacht”, aldus Mosseri. De gebruikers waarbij de app nog steeds niet terug zoals voordien was, moeten die simpelweg even opnieuw opstarten. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fidji Peeters

  Was dat niet altijd al zo :-)?

 • Dirk Henderieckx

  Mensen met teveel tijd die zich met zulke problemen(?) bezighouden. Totaal onbelangrijk in het echte leven...

 • Abel Ragman

  Ga op cafe, biljarten, vogelpikken, sjoelkbakken ... als je een social leven wil.

 • James Holden

  Instagram is al omzeep sinds dat het Facebook-algoritme je tijdlijn bepaald ipv de chronologische volgorde. Ooit was IG clean en zonder reclame... Nu gebruik ik het bijna niet meer. Facebook krijgt alles kapot, WhatsApp is next.

 • Patrick Nys

  Haha geef mij maan android. Veel makkelijker in gebruik.