Ikea presenteert wifi-speakers vermomd als lamp of boekenplank

De tafellamp en boekenplankspeaker.
IKEA De tafellamp en boekenplankspeaker.
Meubelgigant IKEA heeft in samenwerking met audiofabrikant Sonos twee nieuwe producten aangekondigd. Het gaat om wifi-speakers die ook kunnen fungeren als een tafellamp- of een boekenplank. De twee luidsprekers zijn onderdeel van de Symfonisk-serie en moeten respectievelijk 179 en 100 euro gaan kosten.

Beide bedrijven hebben vooralsnog weinig technische specificaties vrijgegeven. De tafellamp is in feite een combinatie van een Sonos One-smartspeaker en een lamp. De andere speaker kan, door deze aan een muur te bevestigen, bijvoorbeeld als een boekenplankje dienen.

Beide speakers ondersteunen Apple Airplay 2, maar ondersteuning voor bijvoorbeeld Amazon Alexa of Google Assistant is niet ingebouwd. Daarvoor ontbreekt een ingebouwde microfoon in beide producten. De tafellamp- en boekenplankluidspreker zijn wel verbonden met wifi en kunnen dus eventueel wel met stemcommando’s bediend worden via een aparte verbonden Google Home- of Amazon Alexa-speaker. Je kan ze natuurlijk ook gewoon aansturen via de Sonos-app.

Volgens The Verge heeft Sonos wel prijsgegeven dat beide speakers voorzien zijn van twee digitale klasse D-versterkers, een tweeter en een midwoofer. De producten zijn vanaf augustus beschikbaar.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rik Lameyze

    Wij hebben er een als lamp met batterij, waar je ook een fles in kan koelen. Of een plant in zetten. Die speelt een dag op zijn batterij. En dat voor 100€.

  • David waaromda

    Ik zie op die foto toch niets dat op een boekenplank lijkt :s Tenzij ze die lijdspreker bedoelen die er hangt. Maar dan kan je dat zeggen vaan veel luidsprekers XD