Huawei wil miljarden investeren in plan om vertrouwen terug te winnen

Illustratiefoto.
REUTERS Illustratiefoto.
Huawei wil miljarden steken in een nieuwe manier om software en hardware te ontwikkelen. Daarmee wil het Chinese telecombedrijf tegemoetkomen aan bezwaren van westerse landen. Huawei trok daar al 2 miljard dollar voor uit, maar dat kan nog meer worden als dat nodig is, zei het hoofd van de netwerkapparatuurdivisie Ryan Ding in Londen volgens de Britse krant Financial Times.

Volgens Ding zou het huidige proces van software- en productontwikkeling van Huawei omgegooid worden in acht stappen. De plannen voor de vernieuwingen moeten intern in maart klaar zijn. Dan worden ze volgens Ding aan externe belanghebbenden, zoals toezichthouders inzake cyberveiligheid, voorgelegd.

Spionage

Huawei staat al geruime tijd onder druk in de westerse wereld. Met name de Verenigde Staten beschuldigen het bedrijf ervan zijn apparatuur open te stellen voor de Chinese regering zodat die kan spioneren.

Daarom wil de Amerikaanse regering dat ook bondgenoten Huawei uitsluiten van het leveren van apparatuur voor huidige telecomnetwerken en nieuwe 5G-netwerken die de komende jaren wereldwijd worden opgebouwd. Sommige landen hebben daar al gehoor aan gegeven.

Huawei heeft altijd volgehouden dat zijn producten veilig zijn.

Bekijk ook:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Van der Hoydowch

  HUAWEI zal de Amerikaanse Apple klein krijgen .Goed en goedkoop .

 • Sarah Vanden Plasch

  Laat maar jongens. Eerste Huawei kapot na 3 maanden, nieuw model en toch al niet meer te krijgen. Upgegraded naar duurder toestel, eerst traag, dan kapot na 13 maanden, buiten garantie. Nooit meer Chinese brol. Thans tevreden al 2 jaar met dezelfde Sony.

 • Jan Herremans

  Van de VS zijn weten minste al enkele jaren zeker dat ze spioneren. Proberen ze er een monopolie van te maken?

 • Dominique Hermys

  Ik heb pas n nieuwe Huawei als smartphone. Geweldig toestel, aangeprezen door een krefel verkoper