Huawei neemt het op tegen Samsung met verbeterde versie plooibare Mate XS

Huawei heeft de nieuwe Mate XS voorgesteld aan de pers in Barcelona.
AFP Huawei heeft de nieuwe Mate XS voorgesteld aan de pers in Barcelona.
De Chinese techfabrikant Huawei heeft een nieuwe versie van zijn plooibare smartphone, de Mate XS, voorgesteld vandaag. De nieuwe versie is sneller en heeft een beter scherm. Daarmee hoopt het bedrijf dat het meer klanten kan aantrekken voor de prijzige telefoon van 2.499 euro.

Een jaar geleden stelde Huawei zijn eerste plooibare telefoon voor, die in november in de winkelrekken lag in China. De telefoon plooit in het midden toe zoals een boek, waardoor het scherm groter is dan dat van rivaal Samsung Z Flip.

De nieuwe versie heeft een even groot scherm als zijn voorganger, maar zou een betere scharnier en beter scherm hebben. Daarenboven zou het toestel een hogere downloadsnelheid hebben en een betere batterij dan de Samsung Galaxy Fold, aldus Huawei topman Richard Yu. De nieuwe Huawei Mate XS ondersteunt bovendien het supersnelle 5G-netwerk, maar heeft geen Google-applicaties.

Huawei komt met een tweede opvouwbare telefoon. De Mate XS is de opvolger van de Mate X van een jaar geleden.
EPA Huawei komt met een tweede opvouwbare telefoon. De Mate XS is de opvolger van de Mate X van een jaar geleden.

De Mate XS zal 2.499 euro kosten, is daarmee fors duurder dan de nieuwe Galaxy Z Flip van Samsung. Die kost rond de 1.500 euro. Volgende maand is de nieuwe telefoon wereldwijd verkrijgbaar. 

Naast de nieuwe versie telefoon lanceerde Huawei ook een speaker, in samenwerking met het Franse audiobedrijf Devialet, een Mate-serie tablet en twee notebooks. Volgende maand zou volgens Yu Huawei nog de Huawei P40, een 5G-telefoon, aankondigen in Parijs.

Enkele van de nieuwe apparaten van Huawei.
REUTERS Enkele van de nieuwe apparaten van Huawei.10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Max Jacobs

  Er zijn vele misverstanden in de comentaren hier dus ik zal iets proberen te helpen. Dit is toestel dat meer als een toonbeeld is van wat hun technologie ksn doen niet voor de massa dus. Alle stock is al verkocht dus zeer succesvol. En de controversiële "spyware" heeft niets met de smarthphones te doen. Hopelijk helpt dit wat!

 • Abdel Nasser

  Voor die prijs zonder ondersteuning van google of Android? IK denk niet dat ze hun toestel aan de straatstenen kunnen kwijtraken.

 • Joël Bornbergen

  wat ik mij afvraag is waarom Huawei nog niet geband werd in Europa ...

 • Bart Janssens

  Echt glas? Of een scherm waar je met je nagels krassen kan in trekken? Neen, bedankt

 • Joan Lute

  Voor die prijs koop ik me liever een tablet, laptop en smartphone met als voordeel dat ik dan nog geld uitspaar.