Huawei krijgt tik in België door Amerikaanse ban

AP
Huawei zag in ons land sinds mei zijn marktaandeel met ruim een kwart dalen door de Amerikaanse ban op de Chinese smartphoneproducent. Dat schrijft De Tijd.

In mei begonnen berichten te circuleren dat Google de nieuwe toestellen van Huawei geen toegang meer zou geven tot onder meer Google Maps en Android. Test-Aankoop raadde toen aan de aankoop van een Huawei-toestel even uit te stellen. Nu meldt de marktonderzoeker GfK dat het marktaandeel van Huawei bij ons gedaald is van zowat 20 tot minder dan 15 procent. Exacte percentages geeft GfK niet, noch absolute verkoopcijfers.

Het Chinese bedrijf wenst zelf niet te reageren op de cijfers.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Vroeger werden die dingen hier gemaakt bij ons, maar ze moesten zo nodig onze technologie versassen naar China, poen rapen je weet wel. Nu zitten al die mensen die in die bedrijven goed werk hadden aan de dop of het OCMW en voor de kinderen is hun toekomst verlap aan de lage loon landen.Mensen gaan nooit iets leren, nooit.

 • Abdel Nasser

  China heeft helemaal geen technologische voorsprong. Ze kopiëren gewoon de westerse technologie en maken dit goedkoper door subsidies van de overheid. Kijk naar de autoindustrie. Westerse bedrijven opkopen en plots een sprong maken met hun eigen merken.

 • Fred De Meulemeester

  Steve, moest het dan toch waar zijn, wat ik betwijfel, dan nog is Google de grootste spion ter wereld hoor!

 • Karel Valgaern

  Steve, er is door nog geen enkel onderzoek gebleken dat dit effectief waar zou zijn. Zelfs geen aanwijzingen. Geruchten verspreiden is natuurlijk simpel, zeker voor een regering van een land dat enorme economische belangen heeft bij het verspreiden van dergelijke geruchten als de ethiek van zaken doen laag is voor hen.

 • Jan Jansens

  Mensen zijn zo goed gelovig. Amerika wilt China schaden om dat ze jaren voor staan in deze technologie. Dit gaat gewoon om wereld dominantie en Amerika wilt in alles wereldleider zijn. Het gedacht dat de economie van China binnen 10 jaar groter gaat zijn dan dit van Amerika maakt hun bang.