Hoog aantal bezoekers leidt tot technische problemen met EU-website over zomertijd

Thinkstock
De Europese Commissie heeft te kampen met technische problemen op de website waarop EU-burgers hun mening kunnen geven over de zomertijd. Dat meldt de Commissie, nadat ze gisteren het nieuws over de website had bekendgemaakt. De technische problemen zijn het gevolg van het hoge aantal bezoekers, klinkt het.

Wie de online vragenlijst niet meteen kan invullen, wordt aangeraden om het op een later ogenblik nog eens te proberen.
Op de website kunnen kunnen tot 16 augustus de 500 miljoen EU-burgers in hun eigen taal hun mening over de zomertijd kenbaar maken.

De Europese Commissie heeft dat besloten op verzoek van het Europees parlement. In februari nam het parlement een resolutie aan waarin de Commissie wordt aangemaand nader onderzoek te doen naar de voor- en nadelen van het systeem waarbij in maart de klok een uur vooruit gedraaid wordt, en in oktober weer terug. Volgens tegenstanders verstoort de regeling de biologische klok van mens en dier.

De uitkomst van de Europese enquête telt mee in het besluit over het afschaffen of handhaven van het systeem in de hele EU.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Vandeneede

  Welke website? Ik kan hem zelfs niet vinden...

 • Theo Schuermans

  Ik hoop dat ze die zomertijd eindelijk eens gaan afschaffen, het is voor niks goed.

 • paul piens

  Waar is die link dan te vinden?

 • Roger Debaus

  Als je op vakantie gaat naar Griekenland heb je ook een uur verschil. Maar hoor je die klagers niet.

 • chris delanghe

  Tijd dat er eens een referendum wordt georganiseerd over de EU zelf als organisatie.!!!