Hoesje van 2 euro verlengt levensduur batterij met 800 procent

De 'batteriser' is een klein stripje dat een batterij acht keer langer laat meegaan.
kos De 'batteriser' is een klein stripje dat een batterij acht keer langer laat meegaan.
De 'Batteriser', een gadget van amper twee euro, verlengt de levensduur van een standaard alkalinebatterij met 800 procent. Het metalen hoesje werd ontwikkeld door de Amerikaanse startup Batteroo in Silicon Valley.

Het gadget is voldoende klein om in de meeste apparaten te kunnen gebruiken. Je klikt het stripje vast aan de batterij waardoor de volledig beschikbare lading kan aangesproken worden. Nu blijft immers veel energie van de batterij ongebruikt.

Wanneer de spanning daalt van bijvoorbeeld 1,5 volt naar 1,3 volt, denken de meeste apparaten immers onterecht dat de batterij leeg is terwijl er vaak nog ongeveer tachtig procent van de lading aanwezig is. Een gevolg is dat bijvoorbeeld afstandsbedieningen in dat geval niet meer zullen functioneren.

Hier treedt dan de Batteriser in actie. Het hoesje zal ervoor zorgen dat de spanning terug opgedreven wordt naar 1,5 volt waardoor de resterende lading toch nog aangesproken wordt. De Batteriser zorgt ervoor dat je batterij acht keer langer zal meegaan. Het gadget werd trouwens getest door de universiteit van San Jose in Californië en het doet inderdaad wat het belooft.

De technologie op zich is niet helemaal nieuw maar het is wel de eerste maal dat ze bruikbaar wordt in miniformaat. De Batteriser zou in september op de markt komen.

Batteroo