Ga naar de mobiele website
^ Top

Hij komt terug! Nokia 3310 binnenkort opnieuw te koop

Alom bemind én bekend: de Nokia 3310.
RV Alom bemind én bekend: de Nokia 3310.
Een stukje nostalgie komt binnenkort terug, want Nokia brengt de 3310 - "de gsm die bijna niet kapot te krijgen is" - opnieuw op de markt. Dat meldt alvast de Britse krant 'The Independent'.

De 'nieuwe' mobiele telefoon, in 2000 door het Finse telecommunicatiebedrijf Nokia gelanceerd, wordt later deze maand voorgesteld op het Mobile World Congress in Barcelona. Het toestelletje, met een batterij die quasi onuitputtelijk is, zal slechts 59 euro kosten. Nokia zal het stukje nostalgie allicht aanprijzen als een betrouwbare tweede telefoon.

En voor de liefhebbers die het zich al afvragen: het legendarische spel Snake zal opnieuw gespeeld kunnen worden, net als Pairs II, Space Impact en Bantumi.

Smartphones
In de jaren 90 was Nokia wereldwijd marktleider op het gebied van gsm's. Naast de lancering van de Nokia 3310 - een van de meest verkochte toestellen van zijn tijd -, keert het bedrijf dit jaar ook terug naar de smartphonemarkt. De nieuwe smartphones - Nokia 3 als instapmodel en ook de Nokia 5 en 6 - zullen de Android-technologie gebruiken. De fabricatie van de toestellen zal in onderaanneming gebeuren door Foxconn.

Enkele jaren geleden zag Nokia zwarte sneeuw, tot Microsoft het zieltogende merk nieuw leven wilde inblazen. Het kocht Nokia voor 5,4 miljard euro, maar slaagde niet in haar opzet. De smartphoneactiviteiten werden opgegeven en de basistelefoonactiviteiten werden in mei vorig jaar verkocht aan het Franse HMD Global en FIH Mobile voor zowat 330 miljoen euro. De mislukking door Microsoft kostte zowat 1.350 Finse Nokia-werknemers hun baan.

Oproep

Heeft u nooit afscheid kunnen nemen van uw 3310? Mail ons dan op 3535@hln.be (of sms naar 3535) en vertel waarom u die oude Nokia blijft gebruiken.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug