Exclusief voor abonnees

Het maakt prachtige beelden, maar in dit plaatsje zijn ze het kotsbeu: drones

"Ben je lekker aan het barbecueën, hangt er opeens een drone boven je bakkes"

De molens bij Kinderdijk...
arie kievit De molens bij Kinderdijk...
Voor toeristen op de Kinderdijk in Nederland is er geen mooier souvenir dan een foto of video gemaakt met een eigen drone. De bewoners worden stapelgek van het irritante geluid en vrezen voor hun privacy. Ze willen een verbod. 

Het was deze zonnige donderdagmorgen al om 8 uur ’s ochtends raak. Molenaar Björn den Ouden (40) liet zijn hond Siem uit en merkte het meteen aan het gedrag van de Drentsche Patrijs: een drone. "De toonhoogte van het gezoem maakt honden helemaal gek."

Op het fietspad tegenover de molen waar hij woont, stond een toerist die de drone bediende. Den Ouden liet het er deze keer maar bij zitten. "Het was te vroeg om te blèren."

Niet alleen Siem, ook de overige inwoners van de molens van Kinderdijk worden gek van toeristen die een drone voor hun keukenramen laten zweven. De molens trekken jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland en die nemen steeds vaker hun vliegende foto- en filmapparatuur mee. 

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Gijselaar

  Die over mijne eigendom vliegen gaan tegen de vlakte en mijne 45 er bovenop.

 • Marc Lehaen

  Dan knal je dat vervelende ding toch ff uit de lucht zeker....poepsimpel !!

 • Eric Van Dyck

  In België is de wet nochtans heel duidelijk omtrent drones ... is dit in Nederland dan nog anders ? Of lapt iedereen die wet aan zn laars ?

 • Albert Hendrix

  Vroeger met ge met vliegtuigjes en helikopters op afstandbediening alleen op daartoe bestemde plaatsen vliegen.Is die wet dan veranderd intussen?