Exclusief voor abonnees

Het kantoor van de toekomst: aanwezigheid niet verplicht

Unsplash
Reis even terug in de tijd, kidnap een doorsnee kantoormedewerker in een Vlaams bedrijf anno 1980 en drop die vervolgens op een werkvloer nu: de arme man zal zijn ogen en oren amper geloven. Waar zijn alle typemachines naartoe? De secretaresses met hun stenoblokjes? Wie zijn die Siri en Alexa in godsnaam? Reis nog een beetje verder vooruit in de tijd, en wie weet is er zelfs amper nog iemand op kantoor te vinden.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hilde Peeters

  Ze lachten jaren geleden en hadden schrik met films waar robots echt beginnen te leven en ons leven overnemen. Maar ik krijg stilletjes aan echt schrik . Er gaat meer en meer via digitalisering. Zowel werk als prive leven

 • Mario Roman

  Geef mij maar de papieren in plaats van de technologie die ons te wachten staat. Allemaal goed en wel, tot plots de computers niet meer werken en dan is er niks meer. Gezien in ziekenhuis van Ieper, de computers waren uitgevallen en ze konden zelfs geen operaties meer doen. Wel, wel er staat ons iets te wachten en men beseft het niet eens

 • Carolus Vif

  ivo dat mag je aangeven aan de belaasstingen als onkosten

 • Patrick Martens

  In de jaren 80 had men voorspelt dat we allemaal in een commune gingen wonen en dat we nog 1 dag per week moesten werken. Klopte toen al niet en deze voorspelling klopt ook niet.

 • Ivo Vandeneynde

  @Timmie Smet: Groot gelijk ! Mijn thuis is mijn thuis en daar wil ik niet of zo weinig mogelijk aan het werk denken. Anders blijf je 24/24 met je werk bezig, bewust of onbewust. Bovendien vervalt voor een groot deel van de mensen het sociale contact als je voor het merendeel thuis werkt. En wat met al die extra kosten die je zelf dan maakt, zoals elektriciteit en verwarming? Dat wordt dan toch wel gecompenseerd door de firma hoop ik.