Heb je een iPhone of iPad? Dan ben je waarschijnlijk rijk

Twee tieners maken een selfie.
ROBIN UTRECHT Twee tieners maken een selfie.
Het bezit van een iPhone of iPad is een belangrijke indicator dat de eigenaar een goed inkomen geniet. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaans studie.

Het eigendom van een iPhone garandeert in zeven van de tien gevallen dat de bezitter een hoog inkomen en goede opleiding geniet, het bezit van een iPad doet dat in ruim twee derde (67 procent) van de gevallen. 

Consumenten met  een Samsung-televisie of HP-printer in huis genieten in 58 procent van de tijd een hoog salaris. Het online shoppen vormt ook een belangrijke aanwijzing (67,4 procent) voor rijkdom. 

Het onderzoek is verricht door onderzoekers van de universiteit van Chicago en op Amerika gericht. Nu Apple met zijn producten overal op het hoge marktsegment mikt, zal de uitkomst voor ons land niet heel anders zijn.

Afwasmachine

De resultaten tonen eveneens de verandering in productkeuze en merken aan. Zo was in 1992 het bezit van een afwasmachine nog de belangrijkste indicator van rijkdom. In ruim 71 procent van de gevallen betekende dat een hoog inkomen. 

In 2004 was dat de aanschaf van een nieuwe auto, het hebben van een airbag in de auto. Ook het bezit van een computer was toen een aanwijzing voor een goed inkomen.
17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dirk Radix

  Ik ben niet rijk, niet arm, leef goed, maar de iphone hoefde niet meer! Samsung A8, toestel dat heel veel kan, en voor een fractie van de prijs! Nu ben ik een stukje rijker..en apple is een klant kwijt

 • Timmie Smet

  Lijkt me onzin. De meeste jongeren verbranden al hun spaarcenten voor een iPhone, die ze dan meestal eens laten vallen, getuigen de vele barsten. Voor bedrijfstelefoons speelt hetzelfde als bedrijfswagens: niet de aankoopprijs weegt door, maar wel de restwaarde!

 • Fons De spons

  of een meeloper die niet beseft dat er kwalitatief gelijkwaardige of zelfs betere producten bestaan voor de helft van de prijs.

 • Nele De Kegel

  Mensen lees nu toch gewoon eens wat er staat! Het is een aanwijzing, het is waarschijnlijk zo! Er staat nergens in het artikel dat het elke keer ook effectief zo is, natuurlijk zijn er uitzonderingen. En hoe vals de reacties ook mogen zijn, het is nu eenmaal logisch dat duurdere producten vaker door kapitaalkrachtigere mensen aangekocht wordt dan omgekeerd. Nogal onnodige studie dat wel, maar verder zijn al die jaloerse reacties volstrekt onnodig.

 • Karine Roeland

  Ik ken iemand die 15 jaar gespaard heeft om een BMW te kopen en nu nog boterhammetjes met choco eet. Besparen op voeding, in een oud huis wonen, 2de hands kleren kopen om toch maar te doen alsof je geld hebt. Uiterlijke schijn wil niet zeggen dat je veel geld hebt. Je zelf tekort doen is triestig.