Hadden wij DAT geweten! Zo swipe je cijfers weg in rekenmachine iPhone

jv
Een 19-jarige universiteitsstudent heeft een kleine schokgolf op het internet teweeggebracht met een simpel weetje. Voor sommigen is het ongetwijfeld een open deur, maar voor vele anderen bleek dit al een handig nieuwtje te zijn. Hier gaan we: je kan cijfers 'wegswipen' in de bekende rekenmachine-app van Apple, die al jaren op alle iPhones staat te blinken. Of: de backspace-functie in de iOS-calculator bestáát!

De bewuste student van de Baylor University heet Jazz Johnson. Hij had zelf geen weet van het handigheidje in de app. "Ik heb mijn iPhone zelfs al weggesmeten uit frustratie omdat een berekening de mist inging", zegt hij aan BuzzFeed. Johnson haalde het kneepje zelf uit een oude reddit-thread van sweetbabyapplepie uit 2014. Hij maakte er snel een kort filmpje van, en verspreidde de boodschap vervolgens wereldwijd op Twitter. En die is: heb je een verkeerd cijfer ingevoerd in de rekenmachine, dan kan je dat weer uitgommen door te swipen, zowel naar links als naar rechts.

Is dat nu zo wereldschokkend? Bwa, het helpt alleszins dat je niet helemaal opnieuw moet beginnen met je berekeningen telkens je een verkeerd cijfer intikt, zoals velen al die jaren dachten. Of zoals iemand het online formuleerde: "Man, ik ben nog nooit zo boos geweest in heel mijn leven. Ik ga nu met mijn iPhone-rekenmachine berekenen hoeveel tijd ik heb verspeeld op mijn iPhone-rekenmachine."

Jazz Johnson.
Twitter Jazz Johnson.