Googles slimme speaker mét scherm moet centrum van slim huis worden

EPA
Google stelt de Home Hub voor, een slimme speaker met een scherm van zeven inch. Het toestel kan via stembesturing allerlei informatie tonen en slimme apparaten aansturen.

Het scherm kan informatie zoals weerberichten, verkeersinformatie of afspeellijsten weergeven, maar ook bijvoorbeeld beelden van Nest-beveiligingscamera's. De interface is geoptimaliseerd voor onder andere Maps en Photos. De Hub kan herkennen wie in huis de opdrachten uitspreekt voor een gepersonaliseerde functionaliteit. Tijdens de voorstelling demonstreerde Google dit met YouTube, dat automatisch de afspeellijst van de gebruiker toonde. Klik hier voor een reeks handige Nederlandse stemcommando's voor Googles virtuele assistent.

Smarthomes

De Home Hub is bedoeld voor gebruik door de hele familie en ondersteunt opties voor ouders om de functionaliteit voor kinderen te beperken. Het scherm past de helderheid automatisch aan de hoeveelheid licht, en kan zichzelf 's nachts automatisch uitschakelen. De schermresolutie is, net als meer info over de hardware, nog niet bekend.

De Home Hub dient als centraal onderdeel voor smarthomes. Een Home View-dashboard toont de slimme apparaten in huis, waaronder Philips Hue-verlichting, de Chromecast-tv-aansluiting en Nest-apparatuur. De interface van de mobiele Google Home-app toont nu hetzelfde dashboard en is compatibel met de Hub.

EPA

Google Home 

De Google Home Hub verschijnt op 21 oktober voor 149 dollar (130 euro zonder btw) in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Wanneer niet-Engelstalige landen volgen, is niet bekend. Wat wél bij ons verschijnt, zijn de Google Home en de Google Home Mini.  De slimme speakers, die met Nederlandstalige commando's kunnen worden bediend, verschijnen op 24 oktober. De Home kost 149 euro, de Home Mini 59 euro.

Google probeert mensen die zich zorgen maken over hun privacy gerust te stellen. Als de Home-luidspreker luistert, branden ledlampjes aan de zijkant. Het apparaat verwerkt de vraag zelf, en gebruikers kunnen de microfoon met een schakelaar uitzetten. De Home Hub heeft trouwens geen camera, zodat mensen zich volgens Google 'comfortabel' voelen, ook bij gebruik in de slaapkamer.

Tip: Vergelijk hier de prijzen voor Google Home

Een Google Home-speaker.
RV Een Google Home-speaker.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric De landtsheer

  Zonder stroom deze winter wordt het moeilijk

 • Pier Langemans

  steek jullie slim huis waar de zon niet schijnt google

 • Mario Roman

  Ik zou dat voor geen geld ter wereld willen. Ik wil geen slim huis, ik wil nog zelf denken voor mezelf

 • Gino Denil

  Dan kunnen die alles doorsturen en komt Google zeker alles van je te weten.

 • Paul De Mol

  Zijn er echt mensen die heel hun leven in handen van Google willen geven, en een op afstand bestuurde robot willen worden?