Google wil met 'Chat' de klassieke sms begraven

Thinkstock
Google wil af van de ouderwetse sms en slaat samen met telecomoperatoren de handen in elkaar om Android-toestellen standaard met een 'rijkeberichtenapp' uit te rusten. "Want aan sms'jes verdient niemand nog iets."

Terwijl de 'gewone' sms inboet aan populariteit was het vorig jaar nog altijd het populairste berichtenplatform, met 55 procent van de Vlamingen die het dagelijks gebruikt. Het is wel vaker bij gebrek aan beter. Berichtendiensten als Messenger en WhatsApp, die internet gebruiken om een boodschap te verzenden, zijn dan weer steeds geliefder. iPhone-gebruikers laten sms nog vaker links liggen, want zij kunnen rekenen op iMessage. Maar toestellen die op Googles besturingssysteem Android draaien, hebben alleen een standaard berichtenapp.

Daar komt straks verandering in, want na jaren tevergeefse moeite om eigen berichtenapps van de grond te krijgen, trekt Google nu de kaart van RCS: Rich Communication Services. Een technologiestandaard die door operatoren is ontwikkeld en gebruikmaakt van mobiel internet. Net zoals bij WhatsApp kun je multimedia verzenden, leesbevestigingen ontvangen, groepschats starten... De berichtenapp van Android, 'Chat', werkt via dat systeem. De techreus sloot al overeenkomsten met tientallen operatoren en voert ook in ons land gesprekken.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anthony van der Borght

  Dit is geen goed idee . Er zullen zijn die daar niet aan uit geraken ..!!!!

 • chris velde

  Na Facebook zal Google de volgende zijn die met schandalen de pers halt ivm het doorbreken van onze privacy. Mensen willen "gratis" services (zoekmachine, office-applicaties, GSM/tablet besturingssystemen, email-diensten)... maar beseffen niet dat IEMAND (iedereen dus) hiervoor betaalt. Want het doel van Google is..... WINST maken

 • joan lute

  Wil Google wel maar de belgische providers zullen wel jaren achterop lopen met de integratie van RCS. België is nu eenmaal een traag en duur land waar obstructie regeert

 • Sam Meeus

  @bryan dit is apart van sms/internet, dit werkt dus zonder internet ook

 • jan De Grande

  Diegene die denken dat smsen veilig is zijn wel zeer naïef !!