Google onthult testversie van nieuwe Android met meer privacy-opties

AFP
Google werkt aan een nieuwe versie van besturingssysteem Android. Ontwikkelaars van apps kunnen nu de testversie alvast downloaden. Op basis van hun ervaringen wordt het systeem aangepast waar nodig. In mei komt een proefversie voor het publiek.

Android Q wordt de opvolger van de huidige versie, Android Pie. Eind augustus moet de eindversie beschikbaar worden.

Welke nieuwigheden Android Q meekrijgt, is nog niet helemaal zeker. Maar volgens Google draait de nieuwe Android helemaal om privacy en veiligheid. Zo kunnen mensen instellen dat apps nooit toegang krijgen tot de locatie van de gebruiker.

Volgens enkele gelekte beelden zou er ook een volledige ‘dark mode’ beschikbaar worden, om de interface van je telefoon te verduisteren. 

Naam

Android Q heeft nog geen definitieve naam. De versies van Android worden telkens genoemd naar zoete lekkernijen op alfabetische volgorde, zoals Jelly Bean, Kitkat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, Oreo en Pie.

Het is nog maar de vraag of Google zal vasthouden aan die traditie, want er zijn nauwelijks etenswaren die beginnen met de letter Q. Of wordt het dan Android Quiche of Android Quinoa? 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.