Google Nest Hub en Mini nu ook beschikbaar in België

Als je de speaker ’s ochtends aanspreekt met ‘Hey, Google, goedemorgen’ levert dat meteen fraai vormgegeven weersvoorspellingen, agenda-afspraken, routeomschrijvingen en dies meer op.
RV Als je de speaker ’s ochtends aanspreekt met ‘Hey, Google, goedemorgen’ levert dat meteen fraai vormgegeven weersvoorspellingen, agenda-afspraken, routeomschrijvingen en dies meer op.
Google stelt de Nest Hub en Mini voor. De toestellen kunnen via stembesturing allerlei informatie tonen en slimme apparaten aansturen.

Google Nest is eindelijk in België verkrijgbaar, waardoor je nu ook bijvoorbeeld Vlaamse radiostations kan aanspreken. Google Nest brengt zowel de Hub als Mini uit. Het grootste verschil tussen die twee is dat Google Nest Hub niet enkel een full-range speaker heeft maar ook uitgerust is met een 7-inch LCD touchscreen. Je krijgt dus niet alleen antwoorden op je vragen, maar desgewenst ook visuele instructies. Commando’s zoals ‘Hey, Google, toon me hoe je een ananas snijdt op YouTube’ zijn op die manier perfect mogelijk.

De Google Nest Hub kan gebruikt worden als handenvrije hulp in de keuken.
RV De Google Nest Hub kan gebruikt worden als handenvrije hulp in de keuken.

Als je de speaker ’s ochtends aanspreekt met ‘Hey, Google, goedemorgen’ levert dat meteen fraai vormgegeven weersvoorspellingen, agenda-afspraken, routeomschrijvingen en dies meer op. Gepersonaliseerd voor jou, want Google Nest Hub herkent tot zes verschillende stemmen.

Centrale hub
Een ander pluspunt is dat Google Nest Hub ook dienstdoet als centrale hub om je slimme apparaten in huis te bedienen. Alle Nest-apparaten zijn compatibel, maar ook andere slimme stopcontacten, indoor- en outdoorcamera’s, thermostaten, verlichting en huishoudrobots van andere merken werken perfect met de Hub samen. Drukt er bijvoorbeeld iemand op je intelligente deurbel, dan is hij of zij meteen op het scherm te zien.

Eindeloos door je telefoon scrollen om die ene foto te zoeken is voorbij. Het volstaat nu om bijvoorbeeld ‘Hey Google, toon me foto's van aan de zee’ te zeggen.
RV Eindeloos door je telefoon scrollen om die ene foto te zoeken is voorbij. Het volstaat nu om bijvoorbeeld ‘Hey Google, toon me foto's van aan de zee’ te zeggen.

De beste plek voor zo’n centrale unit? Uit een recent onderzoek blijkt dat 50 % van de Google Nest Hub-apparaten in de Verenigde Staten in de keuken staat. Zo’n 21 % krijgt een plekje in de woonkamer. Schreeuwen als je wat verder van het apparaat verwijderd bent, is trouwens niet nodig. De Hub is uitgerust met een erg gevoelige far-field microfoon.

Mini
Niet overtuigd van de meerwaarde van het scherm? Wil je liever een minder opvallende assistent in huis? Dan is de Google Nest Mini een perfect alternatief. Deze compacte slimme speaker is ontzettend krachtig, maar valt nagenoeg niet op. Bovendien is hij met 59 euro één van de goedkoopste slimme speakers op de markt.

De Google Nest Mini.
RV De Google Nest Mini.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Het geluid (muziek) van de mini is maar triestig. Op YouTube kan je tests van verschillende merken vinden, de ene al wat duurder dan de andere, maar als je belang aan het geluid hecht, kijk je beter uit naar een iets duurder model. Zelf kocht ik, 8 maanden geleden, de LG ThinQ wk7 en ben er zeer tevreden over.

 • Erwin De Meyer

  Ik heb die prijzen eens bekeken van die apparaatjes die kunnen communiceren met die hub. Niet normaal .

 • Erwin De Meyer

  Spioneren kan het waarschijnlijk ook wel.

 • Rudy Verdoodt

  Super product wij hebben dit al 6 maand .