Google introduceert nieuwe telefoon en zet meer in op privacy

Techgigant Google introduceert een nieuwe telefoon, de Pixel 3A.
EPA Techgigant Google introduceert een nieuwe telefoon, de Pixel 3A.
Techgigant Google zet meer in op privacy, maakte de onderneming bekend tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie I/O. Daarnaast introduceert het bedrijf een nieuwe telefoon, de Pixel 3A.

Google wil de privacy verbeteren, onder andere door meer berekeningen op mobiele telefoons plaats te laten vinden in plaats van in datacentra. Ook maakt Android het beter duidelijk wanneer apps bijvoorbeeld de locatiedata van de telefoon gebruiken en geeft Google gebruikers meer zeggenschap over hoe lang gegevens bewaard mogen worden.

Die privacy is ook belangrijk bij Googles slimme thuisproducten. Die worden voortaan allemaal onder de merknaam Nest uitgebracht. Zo introduceerde Google een nieuwe slimme assistent met scherm. De camera en microfoon kunnen daarbij met een knopje op het apparaat worden uitgeschakeld.

Ook kunstmatige intelligentie en augmented reality zijn belangrijk voor Google. Zo zet Google kunstmatige intelligentie in om video's live te ondertitelen en teksten te vertalen. Google Maps krijgt op den duur richtingaanwijzing in augmented reality.

AP

Nieuwe telefoon

Verder introduceerde Google een nieuwe telefoon, de Pixel 3A. Dat is een middenklasse toestel dat in de Verenigde Staten 399 dollar gaat kosten.

AFP
Google CEO Sundar Pichai.
AFP Google CEO Sundar Pichai.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thomas Willy

  sebasien: dus u beweert dat we binnenkort geen enkele dev api kunnen aanspreken? Bv: google text to speech etc?

 • Sébastien Bo

  Google is ook begonnen met publieke API's af te bouwen. Enkel google assitant zal nog toegang hebben tot de API's; Vanaf 31 augustus werken geen enkele publieke api's van nest nog. Dat heeft zeer grote gevolgen voor domotica technologieen zoals Homey/Domotics,IFTT,etc... die zullen allemaal in één keer niet meer werken. Er is een golf van klachten binnen aan het komen na die aankondiging.

 • Yvan Lindekens

  Google die de privacy wil verbeteren, da's zoals Kris Peeters die de werknemers wil beschermen. Wat is het volgende? Rutten die Hayek buitengooit en Marx binnenhaalt? De Winter die zich bekeert tot de Islam? Trump die iets intelligents twittert?

 • John Stahl

  Eerst iedereen zijn prive-data gaan verzamelen en dan gaan verkondigen dat ze gaan inzetten op privacy. Je moet maar lef hebben.

 • Jo Bosman

  Wat klopt er hier niet in dit verhaal ..... Google en privacy. Van privacy heeft Google nog nooit gehoord.