Google haalt LGBT-applicaties offline op vraag van Indonesische autoriteiten

Thinkstock
De Amerikaanse technologiereus Google heeft in Indonesië de applicatie Blued uit de Play Store gehaald, een van de meest gebruikte applicaties voor ontmoetingen tussen homoseksuelen. Het bedrijf deed dat op vraag van de autoriteiten.

In de loop van januari had het Indonesische ministerie van Communicatie aan Google gevraagd om 73 LGBT-applicaties (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) uit de Play Store te halen, waaronder diensten voor ontmoetingen. Het ministerie had de bevolking ook opgeroepen om geen applicaties te gebruiken die niet aan de sociale en culturele normen van het islamitische land voldoen.

Gevolg: de applicatie en het sociale netwerk Blued, met meer dan 27 miljoen gebruikers over de hele wereld, is niet langer beschikbaar in de onlinewinkel van Google in Indonesië, aldus een woordvoerder van het ministerie. De applicatie staat wel nog altijd op de App Store van die andere Amerikaanse technologiereus Apple.

Volgens de Indonesische krant Kompas, die de woordvoerder van het ministerie aanhaalt, zijn ook 14 andere LGBT-applicaties uit de Google Play Store gehaald in Indonesië.

In Indonesië zijn homoseksuele relaties toegestaan, met uitzondering van de provincie Atjeh, de enige die de islamitische wet toepast. De Indonesische politie doet echter vaak een beroep op de strikte wetgeving tegen pornografie om leden van de LGBT-gemeenschap te bestraffen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Clement Asselman

    Goed werk van de Indonesische autoriteiten. Blijkbaar hebben die internetbedrijven daar zoveel kapsones niet tegen de overheid. Idem dito voor China.