Goede vaatwasser nodig? Dit zijn de aanraders van onze techspecialist

Shutterstock
Best nog leuk, zo’n zomer met veel barbecues en kleine bubbelfeestjes in de tuin. Alleen jammer van die berg afwas, maar deze vier vaatwassers kunnen de uitdaging aan en hebben ook nog eens een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Siemens IQ700 (839 euro)

De nieuwe Siemens IQ700-vaatwasser werkt met zeoliet, een mineraal dat vocht absorbeert en omzet in energie, en er zo ook voor zorgt dat je vaat sneller en energiezuiniger droogt. Verder heeft deze vaatwasser een korf die in drie stappen verstelbaar is, een speciaal programma voor delicaat glaswerk, een intensieve zone – de onderste korf – waar de zeer vuile vaat iets grondiger onder handen wordt genomen. Er zit ook een sensor in die peilt naar hoe vuil je water is en op basis daarvan precies de juiste hoeveelheid schoon water toevoegt. Er is ruimte voor 13 couverts, de geluidssterkte is maximaal 42dB en de energieklasse is A+++. Bekijk hier de Siemens IQ700.

TipBekijk hier de best scorende vaatwassers. (4 sterren en meer)

(Tekst gaat verder onder de foto)

Siemens

AEG FSS62800P (860 euro)

Ook de vaatwassers van het Duitse AEG zijn toppers op technologisch gebied. Dit model heeft onder meer zijn eigen technologie voor het behandelen van broos glaswerk en een speciaal droogprogramma dat automatisch de deur openzet. Maar de belangrijkste vernieuwing waarop dit toestel zich laat voorstaan is de zogenaamde ‘ComfortLift’: je kunt de korven automatisch naar boven doen komen, zodat je je niet te diep hoeft te bukken bij het in- of uitladen. Het energielabel is A++, er is ruimte voor 13 couverts en de geluidssterkte is 44dB. Bekijk hier de AEG FSS62800P.

(Tekst gaat verder onder de foto)

AEG

Bauknecht BIC 3C26 (500 euro)

De nieuwste van Bauknecht is relatief compact, maar kan niettemin een flinke capaciteit aan couverts aan: 14 om precies te zijn. Ook beschikt hij over een multizone-optie, die je toelaat om te selecteren hoeveel rekken er worden gebruikt. Daarnaast zit er sensortechnologie in die, hoe vuil je vaat ook is, water, tijd en energie uitspaart. De geluidssterkte is 46dB en het energielabel A++. Bekijk hier de Bauknecht BIC 3C26.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Bauknecht vaatwasser
Bauknecht Bauknecht vaatwasser

Miele G 7100 SCU (1.000 euro)

Een van de nieuwste van Miele draagt een A+++-10%-energielabel, en heeft een supersnel programma dat je vaat op net geen uur helemaal schoon krijgt. Er zijn acht programma’s aan boord, waaronder een voor gemengde vaat, een voor laag energieverbruik, eentje voor delicate glazen en een intensief programma voor pannen. Met een A+++-label en amper 6l waterverbruik geldt dit als een zuinig toestel. De geluidssterkte is 44dB. Bekijk hier de Miele G 7100 SCU.

Je gading nog niet gevonden? Bekijk hier nog meer goed beoordeelde vaatwassers.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Miele vaatwasser
Miele Miele vaatwasser

Lees ook:

Dit zijn de meest energiezuinige koelkasten

Gedaan met de herrie: dit zijn de beste stille stofzuigers

Nest Hub en Nest Hub Max ondersteunen Netflix