Goede stofzuiger nodig? Dit zijn onze aanraders

Stofzuigen wordt minder een last wanneer je op efficiëntie en zuigkracht let.
The Creative Exchange / Unsplash Stofzuigen wordt minder een last wanneer je op efficiëntie en zuigkracht let.
Februari is de ideale maand om al stilletjes aan de lenteschoonmaak te beginnen. En dat begint met een flinke stofzuigbeurt. We zochten de drie beste toestellen in de drie belangrijkste categorieën. 

1. Stofzuigrobot

De meeste mensen dromen hardop van een goede stofzuigrobot, en die heeft natuurlijk stevige voordelen. Zo kwijt die zich volledig autonoom van zijn taak, en veel toestellen leren met de tijd je woning ook beter ‘kennen’. Nadelen zijn er ook: het toestel moet lang aanstaan, het reservoir van de stofzuiger en het basisstation kunnen relatief snel vol zitten. Favoriet van het moment is de Kärcher Robocleaner RC 3 (€ 568), die het liefst twee uur volhoudt zonder zijn batterij te moeten opladen. Bekijk hier de Kärcher Robocleaner RC 3 en hier alle robotstofzuigers.

(lees verder onder de foto)

Kärcher

2. Steelstofzuiger

Steelstofzuigers hebben op korte termijn de markt bestormd, en dat valt te begrijpen. Ze nemen om te beginnen véél minder plaats in dan een klassieke sledestofzuiger en ook qua zuigkracht is dat type veel beter geworden. Het is ook veel minder een gedoe om er mee in de kleine hoekjes van de kamer te stofzuigen of om snel wat kruimels op de zetel weg te werken. Een echte aanrader is deze knaller van Bosch, vooral dankzij de vele accessoires. Bekijk hier de Bosch BBH32101 (€ 179) en hier alle steelstofzuigers.

(lees verder onder de foto)

Bosch

3. Klassieke sledestofzuiger

Met een degelijke sledestofzuiger, met een eigen reservoir, maak je uiteindelijk nog altijd de minste compromissen. Ja, ze nemen plaats in, maar ze blijven onklopbaar op niveau van zuigkracht en capaciteit en je vindt ook goede deals qua prijs-kwaliteitsverhouding. Als je dus een bergruimte hebt waar het toestel wat uit de weg kan staan, is het misschien nog de beste optie. Deze C1 Classic Jubilee PowerLine (€ 179) van het Duitse icoonmerk Miele krijgt uitstekende reviews. Bekijk hier de C1 Classic Jubilee PowerLine en hier alle sledestofzuigers

Tip: Vergelijk hier alle prijzen van best beoordeelde stofzuigers.

(lees verder onder de foto)

Miele

Lees ook:

Waarom een nieuwe koelkast (bijna) altijd goedkoper uitkomt

Vijf dingen die je zeker in de gaten moet houden bij de aanschaf van een vaatwasmachine

Bouw je eigen racedrone
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yelene dekann

  Ik heb een stofzuiger zonder zak van het merk THOMAS, is een Duits fabrikaat , en echt oerdegelijk, speciaal voor het haar van huisdieren doet echt voor wat het gemaakt is top toestel, verwonderd mij dat deze stofzuiger er niet bij staat

 • Rene Dannau

  de enige goede stofzuiger is de oude laten herstellen door een echte vakman die weet wat te doen een nieuwe stof zak en de microfilter regelmatig kuisen zijn een must, 50% van de stof zuigers die op het containerpark liggen zijn te herstellen.

 • Dorine Dupon

  Ik heb een stofzuiger Miele van 1982. Werkt nog als nieuw. Zakken zijn nog steeds verkrijgbaar alsook de filter.

 • johan de zutter

  De tijd van de stofzuiger is blijven plakken vind filters kosten geld en aks je de stofzak Nie direct uitpakt en weg smijt begin het te stinken geef mij maar de ritello een betere bestaat niet

 • Frank van Haeren

  Jacques Van de Velde, volkomen gelijk. Na 25 jaar een centrale stofzuiger gehad te hebben. Hebben wij er niet over getwIjfeld er terug 1 te plaatsen in onze nieuwe woning. Topper!