Goede elektrische tandenborstel nodig? Dit zijn onze aanraders

Ze komen tegenwoordig in allerlei maten en gewichten, zo'n elektrische tandenborstels.
Shutterstock Ze komen tegenwoordig in allerlei maten en gewichten, zo'n elektrische tandenborstels.
Elektrische tandenborstels zijn vandaag zo’n beetje de standaard aan het worden. Maar ze komen in zo veel maten en gewichten dat het moeilijk is om de juiste te kiezen. Hier zijn de beste opties voor vier verschillende soorten gebruikers.

1. Voor wie vaak per dag poetst

Twee tot drie keer grondig poetsen, in cycli van een tweetal minuten, moet voldoende zijn. Maar wie vaker per dag aan de slag gaat met zijn tandenborstel, kiest er beter één die op een hoger toerental kan worden gezet: dat bepaalt namelijk hoe snel de poetsbeurt gedaan is. Anders ben je de hele dag met niets anders meer bezig! Bekijk hier de elektrische tandenborstels met instelbare snelheid.

2. Voor gezinnen

Wie met meerdere huisgenoten onder één dak leeft, heeft ook meerdere borstels tegelijkertijd in gebruik. En dan is een houdertje voor die losse borstels altijd meegenomen. Bekijk hier de elektrische tandenborstels met plek voor losse borstels.

(lees verder onder de foto)

Oral-B Genius 10000N
rv Oral-B Genius 10000N

3. Voor flossers

Goed nieuws voor gebruikers die flossen belangrijk vinden: bepaalde modellen van fabrikant Philips beschikken nu ook over een zogeheten AirFloss-functie, die met lucht en microdruppels tussen de tanden poetst. Bekijk hier de elektrische tandenborstels met flosser.

(lees verder onder de foto)

Philips AirFloss Sonicare Ultra
rv Philips AirFloss Sonicare Ultra

4. Voor gadgetfreaks

Sommige - duurdere - elektrische tandenborstels, zoals modellen van Oral-B en Philips, hebben een Bluetooth-aansluiting, waarmee ze kunnen worden verbonden met een speciale app op je smartphone. Wie al zijn dingen zo connected wil, en zélfs data van de tandenborstel wil bijhouden, gaat dus voor zo’n pro-serie. Bekijk hier de elektrische tandenborstels met Bluetooth-connectiviteit.

TipBekijk hier alle best beoordeelde tandenborstels.

(lees verder onder de foto)

Oral-B PRO 7000 Black Smart Series
rv Oral-B PRO 7000 Black Smart Series

Lees ook:

Gekke gadgets van MWC - Van transparante ar-scanner tot smartwatchphone

Goede stofzuiger nodig? Dit zijn onze aanraders

Vier redenen om over te schakelen op een slimme koelkast
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Noël Claes

  Er bestaat geen goede elektrische tandenborstel. Is het wetenschappelijk onderbouwt een tandenborstel met 8000 tot en met 31000 bewegingen over uw tanden te laten schuren, ook als zijn het plastieken haartjes ? Niets beter dan een originele tandenborstel.....

 • Marianne Van Caeneghem

  Indien je ook maar iets geeft om de natuur, schaf je dan een houten tandenborstel aan....

 • Theo Striem

  Goedkope brol uit China wat is er mis met een ouderwetse tandenborstel

 • GERARD DE PELECIJN

  Van poetsen krijgt men later tandpijn door de slijtage, daarom gebruik enkel (wacht, ben de naam vergeten)… Listerine (vloeibaar)!

 • Vercruyssen Willy

  Heb ook een oral-b maar van de oudere generatie batterij gaat 2x zolang mee als de meest super moderne