Getest: is de nieuwe Huawei P30 zijn geld waard?

De P30 en P30 Pro.
Huawei De P30 en P30 Pro.
Smartphonefabrikant Huawei - nummer twee op de wereldranglijst wat verkoop betreft -  kondigde gisteren zijn nieuwe P30-vlaggenschip aan. Het toestel is met een prijs tussen 750 en 1.000 euro zeker niet goedkoop, maar is het dan geld ook waard? 

Huawei P30 Pro (prijs vanaf  € 999)

Eerlijk: zo’n nieuwe Huawei-smartphone is altijd weer smullen op vlak van specificaties en features, vooral dan de Pro versie. Het toptoestel van Huawei - de P30 Pro - heeft een ronduit fantastische camera en een erg goede accuduur. Ook het gebogen oledscherm en de stevige, waterdichte en ergonomische behuizing mogen er zijn, maar de camerabobbel is wel wat aanwezig. Het snelle opladen is nog een pluspunt van dit toestel. Helaas mist de telefoon wel een 3,5mm-audiopoort en kiest Huawei ervoor om de schermgrootte zodanig te maximaliseren dat er geen oorluidspreker meer op het toestel past, met monogeluid als gevolg. De pluspunten verslaan de minpunten echter met gemak, wat de P30 Pro tot een aanrader maakt, vooral voor wie van fotografie houdt en er het geld voor over heeft. Bekijk hier pre-order prijzen van de Huawei P30 Pro.

(lees verder onder de foto)

De P30 en P30 Pro.
Tweakers De P30 en P30 Pro.

Huawei P30 (prijs vanaf € 749)

Het wat meer uitgeklede vlaggenschip van Huawei - de P30 - heeft nog altijd een goede camera, zeker bij weinig licht, maar we missen wel de optische stabilisatie. Verder heeft ook deze versie een bijzonder goede accuduur en laadt hij redelijk snel op. Ook het platte oledscherm, en de stevige, waterdichte en ergonomische behuizing mogen er zijn. Vinden we echt niet top: die camerabobbel, waardoor de telefoon op tafel ligt te wiebelen. Het monogeluid dat het toestel voortbrengt is zeker een minpunt en draadloos opladen doet het niet. Toch heeft de P30 een zeer redelijke prijs-kwaliteitverhouding. Als je een mooi scherm, een lange accuduur en een veelzijdige camera belangrijk vindt, is dit misschien het juiste toestel voor jou. Bekijk hier de pre-order prijzen van de Huawei P30.

TipBekijk hier de prijzen van alle andere Huawei-smartphones.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Huawei P30 en P30 Pro Review: smullen voor de smartphonefotograaf

Goede Bluetooth-oortjes nodig? Dit zijn onze tips

Samsung Galaxy S10: nu al de beste smartphone van 2019?
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Van Loo

  @jef smit, ik bekritiseer niemand, ik heb zelf de p20 en heb die 550€ betaald. Maar al wat boven dat bedrag gaat gaat echt niet veel meerwaarde meer geven hoor.. die prijzen is gewoon in het zak zetterij. Een toestel van 1000€ wordt gemaakt voor 200€ ofzo. Die merken pakken daar woekerwinsten op en iedereen blijft daar maar intrappen. Moesten we allemaal niet meer dan pakweg 400€ uitgeven dan koop je binnen afzienbare tijd de duurste iphone (nu) ook voor 400€.

 • hoornaert Vincent

  Motorola 7g plus is een zalig toestel voor 299 euro!

 • Corinna Bosman

  Huawei, nooit meer!! Ik heb nu de P20 pro. Heb er ook 899€ voor betaald.Hij is nog geen jaar oud en heeft al 2 keer in de maak geweest. Zijn geld niet waart. Geef nog liever 1000€ uit aan een IPhone. Veel beter.

 • Joris Vanderaert

  Laat iedereen eens doen. Voor de helft van de prijs heb je toestellen die bijna even goed zijn. Voor de allerbeste moet je jaarlijks weer 800-1000€ neertellen. Dat is het soort bedragen dat ik aan laptops geef die minstens 5 jaar mee gaan. Maar ieder zijn ding.

 • Jef Smit

  Marc als gij genoeg hebt met de specs van een 350eu smartphone is dat goed voor u. Maar bekritiseer mensen die meer uit een smartphone willen halen hier toch niet op.