Geen festivals? Met deze speakers breng je het feestje naar je tuin

Een festival kun je, netjes verantwoordelijk binnen je bubbel, zo goed als overal organiseren
JBL Een festival kun je, netjes verantwoordelijk binnen je bubbel, zo goed als overal organiseren
Meer en meer zomerfestivals die normaal gezien live hadden kunnen doorgaan, worden dit jaar via een livestream georganiseerd. Maar dan moet je in je achtertuin wel over de juiste audiotechnologie beschikken. Onze techspecialist legt uit wat je mogelijkheden zijn.

JBL Boombox 2 (462,50 euro)

Een goeie draagbare speaker brengt je al een heel eind. Zoals de vernieuwde versie van JBL’s Boombox, die het 24 uur lang volhoudt op één batterij en ook bestand is tegen weer en wind - Belgische zomers indachtig misschien geen overbodige luxe. Extra troef: als een van de festivalgangers zonder stroom dreigt te vallen op de smartphone, dan doet de JLB Boombox ook dienst als powerbank. JBL heeft intussen ook goed gesleuteld aan de bassen van de Boombox, die een pak krachtiger zijn dan bij de voorgangers. Bekijk hier de JBL Boombox 2.

(Tekst gaat verder onder de foto)

De Boombox 2.
JBL De Boombox 2.

Sonos Move (399 euro)

De Sonos Move is nu al goed op weg om een van dé zomergadgets van 2020 te worden, en dat heeft goede redenen. Je kan er zowel binnen- als buitenshuis muziek mee streamen: binnen koppel je de Move aan je wifi, buiten gebruik je bluetooth. Dankzij de IP56-certificering kan je er ook perfect een dag mee naar het strand of recreatiedomein: van een paar spatten water of wat zand gaat-ie zeker niet dood. Heb je al een Sonos geluidssysteem, dan is de Sonos Move een perfect aanvulling daarop. Als er al klachten van gebruikers zijn - en die zijn eerder zelden - dan gaan ze altijd over hetzelfde: dat de Google Assistant ‘wel nog wat kuren heeft’, dat het voor een mobiele speaker nog een vrij zwaar ding is en dat de prijs toch wel stevig is. Ook: de batterij zingt het ongeveer 8 tot 10 uur uit, wat nog vrij beperkt is voor een mobiele speaker. Bekijk hier de Sonos Move

(Tekst gaat verder onder de foto)

De Sonos Move is inmiddels al een soort evergreen onder de buitenspeakers.
Sonos De Sonos Move is inmiddels al een soort evergreen onder de buitenspeakers.

Sony GTK-PG10 (193,39 euro)

De GTK-PG10 ‘partyspeaker’ van Sony kwam begin 2019 al uit, maar blijft een unicum. Los van de draagbaarheid, beschikt hij ook over een zogenaamde digital signal processor, die automatisch de audio-instellingen optimaliseert voor buiten. De accu is stevig genoeg om een feestje/festival dat 13 uur duurt aan te kunnen, en dankzij dat spatbestendig bovenpaneel kan-ie zelfs als tafel voor bekers gebruikt worden. Muziek trek je binnen via een USB-poort of draadloos via diensten als Spotify of Soundcloud. Bekijk hier de GTK-PG10.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Sony heeft het perfecte model voor eender welke festiviteit in de buitenlucht.
Sony Sony heeft het perfecte model voor eender welke festiviteit in de buitenlucht.

Opbouwspeakers voor buiten (500 - 1.000 euro)

Als je buiten over de juiste infrastructuur beschikt - en dan bedoelen we iets als een overdekte lounge - dan zou je ook echt wild kunnen doen en opbouwspeakers kunnen installeren. De Polk Atrium 4-speakers zijn bijvoorbeeld speciaal met dat doel voor ogen weerbestendig gemaakt, en worden ook met de juiste hardware geleverd om ze op een strategische plaats te monteren. Op die manier maak je ze onderdeel van je tuinmeubilair en moet je er niet constant mee lopen sleuren. Extra handig voor spontane feestjes! Natuurlijk is deze optie voor gevorderden ook wel duurder dan de rest. Bekijk hier de Polk Atrium 4-speakers.

Vergelijk hier de populairste speakers van het moment

(Tekst gaat verder onder de foto)

Een set robuuste buitenspeakers van Polk.
Polk Een set robuuste buitenspeakers van Polk.

Lees ook:

Deze tech-gadgets maken je zomer goed

Google Nest Mini Review - Zie en hoor de verbeteringen

Zeven noisecancelling hoofdtelefoons - Met een onverwachte favoriet