En de smartphone van het jaar is... de Huawei P20 Pro

De P20 kan ook tegen een plons.
Huawei De P20 kan ook tegen een plons.
De Huawei P20 Pro is verkozen tot smartphone van het jaar door de European Image en Sound Assocation (EISA), een samenwerking tussen internationale specialisten op het gebied van consumenten elektronica.

De EISA koos de P20 Pro omdat hij "de meest geavanceerde, innovatieve en technisch superieure smartphone ooit" is, laat de Chinese fabrikant weten. De leden van EISA beschrijven de P20 Pro als "de perfecte compagnon voor mobiele gebruikers en voorloper op het gebied van mobiele fotografie". Hij is "een winnende combinatie van uitstekende hardware, optiek en vakmanschap".

Huawei

De P20 Pro onderscheidt zich vooral met de drievoudige camera achteraan, stelt technologiesite Tweakers.net. De foto's zijn gedetailleerd, de 'optische' zoom bijzonder praktisch, de portretmodus prachtig, de nachtfotografie meer dan prima en de high dynamic range-kleurenmodus onovertroffen. In een blinde cameratest, waarbij Tweakers.net achttien reeksen van dezelfde foto genomen met vier verschillende smartphones liet zien, kwam de camera in de Huawei P20 overtuigend als winnaar uit de bus. Het toestel heeft ook een erg krachtige batterij van 4.000 mAh.

Huawei, het tweede grootste smartphonemerk ter wereld, wint voor het zesde jaar op rij een EISA Award voor een toestel uit de P-serie. De eigenlijke uitreiking vindt plaats op 31 augustus tijdens IFA-beurs in Berlijn.

rv21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • joan lute

  En de consumer smartphone winnaar is absoluut terecht Nokia 7+. Dit is mijn beste en goedkoopste smartphone ooit en waardig alternatief voor de pixels

 • Denis Hermans

  De SAR en connect waarde ,,(straling)van de Huawei toestellen ligt nochthans altijd vrij hoog. Heb daarom voor een samsung gekozen.

 • Carl Vangenechten

  Nu weet ik nog altijd niet hoeveel hij wel kost.

 • Leon Mertens

  Allemaal opgeblazen reclame en de jeugd trapt erin ze zijn verslaafd aan al die spullen ,ik gebruik een oude gsm om te telefoneren en af en een bericht en daarmee ben ik tevreden !!

 • Lawrence Van Damme

  Aan de mensen die denken dat Huawei brol is. Kom van onder uw steen en leer dat er meer merken zijn dan Iphone. De grote Chinese merken maken de helft van de onderdelen voor Iphone, dat zegt genoeg.