Elektronica kopen in het buitenland? Vink dan eerst deze valkuilen-checklist af

REUTERS
Wanneer u op vakantie gaat naar een land waar smartphones, camera's en andere elektronicaproducten tegen een voordeligere prijs worden verkocht, is de verleiding groot om, tussen het zonnekloppen of citytrippen door, meteen ook die ene aankoop te doen waar u al zo lang op aast. Dat scheelt soms honderden euro’s. Maar er zijn ook heel wat valkuilen waarop u moet letten.

«Ga je naar <land>? Breng me eens een <smartphone/camera/tablet/laptop> mee!» Het is iets wat vakantiegangers die afreizen naar een land met een zwakke munt ten opzichte van de euro deze weken wel wat vaker zullen horen. De soms honderden euro's prijsverschil kunnen dan ook verleidelijk zijn. Maar voordat u zich aan het avontuur van buitenlandse elektrokoopjes waagt, zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden. Hier is een checklist.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • james vroman

  checklist : vergelijk de prijs met Belgie...

 • Jos Beuten

  Goed opletten natuurlijk maar heel zeker betere deals te doen in het buitenland !!

 • Eddy Jans

  Produkten gekocht buiten belgie????? Klopt dit. Buiten de eurozone zal eerder kloppen.

 • wim rooyakkers

  Tv gekocht in Duitsland,pak goedkoper,ging stuk na een jaar,na telefonisch contact omruilen tegen een nieuwe geen probleem . service perfect bij Real.

 • Francinne Declerque

  Niks checklist, aliexpres bestellen voor een tiende van de prijs. Douane kan niet meer volgen niks extra importgelden of taxen.