Eindelijk: kan je binnenkort verzonden Whatsapps verwijderen?

Thinkstock
Whatsapp test twee nieuwe functies: het bewerken en terugroepen van verzonden berichtjes en het lokaliseren van gesprekspartners. En dan het slechte nieuws: je kan alleen verzonden berichtjes verwijderen als de ontvanger ze nog niet gelezen heeft en deze nieuwigheden van de berichtenapp zijn momenteel enkel beschikbaar in de betaversie op IOS,.

Gebruikers wachten al lang op de mogelijkheid om berichtjes naar een verkeerde persoon of waar fouten in staan aan te passen of te verwijderen. Denk maar aan berichtjes die de zender in een dronken bui heeft gestuurd, en waarvan hij of zij de dag nadien spijt heeft. Of boodschappen naar de verkeerde persoon. Er zit wel één addertje onder het gras: dit is alleen mogelijk wanneer de ontvanger het berichtje nog niet gezien heeft.

Tracking
In dezelfde test van de betaversie zullen gebruikers ook elkaars locatie te weten kunnen komen. Momenteel kreeg deze functie de naam 'Live locatie'. Je kan hiermee toestemming geven om gedurende één, twee of vijf minuten getrackt te worden. Vrees je voor de schending van je privacy? Dat is niet nodig. Deze functie is standaard uitgeschakeld bij gebruikers, je kan de tracking zelf aanzetten in je instellingen. Het is ook beperkt in tijd: je kan kiezen tussen één, twee en vijf minuten. Deze functie zou vooral in groepsgesprekken nuttig zijn, zo wordt het makkelijker voor grote vriendengroepen om af te spreken.

iPhonegebruikers kunnen de nieuwigheden dus al in de IOS-betaversie testen. De makers van Whatsapp hebben nog niet officieel meegedeeld wanneer deze nieuwe functies beschikbaar zullen zijn voor Android- en Windowsgebruikers.

EPA