Eindelijk: een hoverboard dat écht vliegt

Arca Space stelt een nieuw hoverboard voor. In tegenstelling tot andere gelijkaardige uitvindingen vliegt het ding wel degelijk op vrijwel alle soorten terrein. Volgens de makers zou zelfs water geen probleem mogen vormen.

Het ArcaBoard ziet eruit als een rechthoekige blok, met daarin een reeks kleine turbines en batterijen. Die genereren samen een vermogen van 272 pk en moeten het board zo ongeveer 30 centimeter hoog doen zweven. Sturen doe je via een afstandsbediening of via de verplaatsing van je lichaamsgewicht.

Card

Het apparaat haalt snelheden tot 20 kilometer per uur, maar kan slechts zes minuten in de lucht blijven alvorens het zes uur moet opladen. Het kan ook in 35 minuten, maar die oplader kost wel zo'n 4.100 euro. Het ArcaBoard zelf is met een kostenplaatje van een dikke 18.000 euro ook niet bepaald goedkoop.

Andere apparaten met de benaming hoverboard hebben eigenlijk wielen, of werken alleen op een speciale ondergrond met magneten. Arca Space, dat eigenlijk raketten en andere toestellen bouwt voor de ruimtevaart, maakt zich sterk dat het 'the real deal' in april kan leveren.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels