Ga naar de mobiele website
^ Top

Eerste metingen tonen flinke snelheidswinst iPhone 5

AFP
In de online databank van meetprogramma GeekBench zijn resultaten verschenen die zouden komen van Apples iPhone 5. De scores zijn flink hoger dan die van de iPhone 4S, en geven ook inzicht in de verbeteringen in de processor, meldt Tweakers.net.

Het is niet te verifiëren of de scores daadwerkelijk met een iPhone 5 behaald zijn, maar de resultaten zijn wel aannemelijk. De smartphone scoort in GeekBench 1.601 punten, een pak beter dan de iets meer dan 600 punten die de iPhone 4S liet noteren. Waarschijnlijk komt dit door het nieuwe processorontwerp, want de kloksnelheid ligt met 1 GHz slechts 200 MHz hoger dan bij de iPhone 4S.

Processor
De snelheidswinst ten opzichte van de iPhone 4S wordt voor een deel behaald doordat de A6-processor meer instructies per kloktik kan verwerken, maar daarnaast lijken ook de geheugenbandbreedte en -snelheid flink verbeterd. Uit vergelijkende cijfers van de website Anandtech blijkt dat de iPhone 5 in sommige geheugentests meer dan viermaal zo snel is als zijn voorganger.

Dualcore
Apple heeft zelf weinig losgelaten over de eigen A6-chip, behalve dat hij sneller is dan de A5 in de iPhone 4S. Enkele gegevens duiden erop dat het gaat om een dualcore-ontwerp. De Samsung Galaxy S3 behaalde op GeekBench een score van 1.560, terwijl de Nexus 7 van Asus en Google aftikte op 1.591. Die toestellen draaien op quadcoreprocessoren.

REUTERS


Meld een bug