Eerste indoorcentrum voor drones vestigt zich in kelders van Tour & Taxis

Foto ter illustratie
getty Foto ter illustratie
De kelders van Tour & Taxis herbergen sinds vandaag het grootste indoorcentrum voor drones. De nieuwe Drone Towers bieden 2.200 m2 aan binnenruimte voor iedereen die wil kennismaken met drones en andere technologieën. Iets wat in de buitenlucht niet zo evident is.

Vanuit het opleidingscentrum van Espace Drone, eigenaar van Drone Towers, was er regelmatig vraag naar demonstraties, maar dat werd altijd afgewezen. "In de buitenlucht is de regelgeving niet te streng, maar eens je iets commercieel wil doen, mag het niet meer", zegt dronepiloot Michaël Daris. "Met kleine drones tot één kilogram mag je voor privégebruik op eigen domein vliegen en tot op maximaal tien meter hoogte. Eens je les begint te geven is dat meteen professioneel gebruik en zijn er veel strengere regels."

In de kelders van Tour & Taxis zijn die hindernissen er niet en kan jong en oud kennis maken met het leren vliegen met drones. Drone Towers is geen opleidingscentrum, maar vooral een plaats waar groepen die nieuwsgierig zijn naar drones er voor een eerste keer mee kunnen kennismaken. Al het materiaal is voorhanden, waardoor de bezoekers zelf geen dure drones hoeven kopen.

Drone Towers richt zich vooral op families en groepen die aan teambuilding willen doen. Zo zijn er naast de drones nog andere technologische hoogstandjes als virtual reality, een simulator van drones of een telegeleide wagen met camera die via een virtuele bril bestuurd wordt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.