Een laptop voor ieders portemonnee: dit zijn de drie aanraders van het moment

De HP Pavilion 15.
Hewlett-Packard De HP Pavilion 15.
Nu de scholieren en studenten van laptops voorzien zijn, is het tijd om terug aan de werkende mensen te denken. Wie momenteel op zoek is naar een nieuw toestel en niet goed weet hoe de beste prijs-kwaliteitskoop te vinden in het massa-aanbod, filterden we de volgende drie aanraders uit per prijscategorie 'budget', 'basis' en 'mainstream'. 

Budgetlaptop: Lenovo Yoga 530 (€ 549)

De Yoga 530 is een 'convertible': je kan het scherm letterlijk omklappen, waardoor de laptop als het ware een soort dikke tablet wordt. Licht kan je dit toestel met zijn 1606 gram niet bepaald noemen, al vind je best veel laptops die nog een flink pak zwaarder zijn. Lenovo maakt de behuizing van plastic en metaal. Het deel rondom het toetsenbord is van metaal, waardoor het toch allemaal stevig en dus kwalitatief aanvoelt. Een andere plus zijn de vele aansluitingen: drie usb 3.0-poorten, een sd-kaartlezer en een hdmi 1.4-aansluiting. De Yoga 530 is een goede basic, betaalbaar en met weinig concessies. Voor een heel redelijke prijs krijg je toch wel een solid state drive, een goed ips-scherm en een vlotte processor.

Tip: vergelijk hier de prijzen van de beste 'convertible' laptops

(lees verder onder de foto)

De Lenovo Yoga 530.
Lenovo De Lenovo Yoga 530.

Basislaptop: Acer Aspire 5 (€ 839)

Hardware is waar de Aspire 5 in uitblinkt: gezien de combinatie van de processor en grafische chip in dit toestel, heeft het toch een bijzondere scherpe prijs. En ook: voor een 17,3"-laptop is ook de accuduur lang niet mis. Minpunten zijn de ssd en draadloze netwerkverbinding; die zijn niet de vlotste, maar dat is gewoon eigen aan de toestellen in deze prijsklasse. Als het je puur om grafische of rekenkracht gaat, dan zijn er ook krachtigere upgrades van dit basismodel. 

(lees verder onder de foto)

De Acer Aspire 5.
Acer De Acer Aspire 5.

Mainstreamlaptop: HP Pavilion 15 (€ 999)

Spek voor ieders bek: de Pavilion 15. Dit is een van de goedkoopste laptops met een hexacoreprocessor én je krijgt er bovendien een redelijk vlotte GTX 1050-videochip bij voor games, die ook niet al te veel van de hardware vragen. De 128GB-drive kan snel vol zitten, maar gelukkig is er een klassieke harde schijf van een terabyte aanwezig voor opslag van grote bestanden. Is dit een perfecte laptop? Neen, maar de nadelen zijn ook niet onoverkomelijk. De stevigheid van het scherm valt wat tegen en de maximale schermhelderheid mocht ook hoger. Toch is dit een goede, complete laptop, waar je veel plezier aan kan beleven en die het ook mits wat upgrades ook wel een tijdje zal uitzingen.

Vergelijk hier alle prijzen prijzen van laptops met de beste reviews. 

De HP Pavilion 15.
Hewlett-Packard De HP Pavilion 15.

Wil je nog meer informatie over deze interessante laptops? Lees hier de volledige best-buy-gids van oktober.

Lees ook:

Review: Huawei MateBook X - een unieke kijk op de ultrabook

Deze uitstekende laptops kan je momenteel voor weinig geld op de kop tikken

Getest: dit zijn de vijf beste laptops voor studenten
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Van Hoof

  i7 minimaal 16GB aan geheugen. 17" IPS scherm. 256MB SSD kom je een eind mee als je er alleen OS en programma's op zet. 2x 2TB in RAID 1 voor gegevensopslag. 5GHz wifi. Minder is voor een beperkt leven.

 • Peter Buyck

  De laptop HP heeft een kleiner scherm maar dezelfde processor als de Acer... en is duurder.... Dat de SSD en draadloze netwerkverbinding traag zijn... is misschien maar één of twee graden minder dan de favoriet HP. De Lenovo heeft 'maar' een Pentium vs de andere twee: i5.

 • Patrick Jonkers

  En dan nog een iphone van 1500 euro, een tablet van 600 euro, een slimme tv van 1500 euro, een maandelijks abonnemen/onkosten van 200 euro. Goe bezig....

 • Karel Tichmann

  Apple MacBook Pro 2018 13,3" 128GB Prijs € 1.349,-...Er is gewoon geen betere...