Dropbox verlaagt prijzen en verhoogt opslag

ANP
Dropbox heeft de prijzen voor zijn cloud-opslagdiensten verlaagd en de opslagruimte verhoogd. Gebruikers van Dropbox Pro krijgen nu 1TB opslag voor 99 euro per jaar, zo meldt het bedrijf woensdag op zijn blog.

Naast de gratis variant met beperkte opslagruimte bood Dropbox meerdere Pro-abonnementen aan: 100GB, 200GB en 500GB voor respectievelijk 10, 20 en 50 euro per maand. Maar dat is allemaal komen te vervallen. Dropbox biedt een abonnement aan voor 10 euro per maand of 99 euro per jaar voor 1TB. Dat is een vertienvoudiging van de opslag.

De verhoging van de opslag is niet de enige verandering bij Dropbox. De cloud-opslagdienst heeft ook een aantal functies toegevoegd. Zo kunnen gedeelde links met een wachtwoord worden beveiligd en worden alle gegevens van Dropbox automatisch gewist van een gestolen pc of ander apparaat.

Concurrentie
De verhoging van de opslag en de verlaging van de prijzen volgt vlak na de prijsverlagingen van Google Drive en Microsoft OneDrive, die per gigabyte een stuk goedkoper waren geworden dan Dropbox. Nu zit Dropbox met zijn prijzen op hetzelfde niveau als de goedkoopste concurrent Google Drive.

Dropbox Pro is vanaf nu verkrijgbaar tegen de nieuwe prijzen. Bestaande klanten worden de komende dagen overgezet naar de nieuwe constructie.Video